Местан иска да знае кои са олигарсите и защо

Сряда, 09 Октомври 2013 12:14 Публикувана в У нас Прочетена 789 пъти

„Аз съм последният човек, който ще даде квалификация на някого, ако не е в състояние да посочи аргументи. Аз съм първият български политик, който призова всички, в това число и държавния глава, които са морални съдници на олигархията, да посочат олигарсите и да посочат поне един аргумент, който уличава уличените от тях, че са олигарси.”

Това каза лидерът на ДПС Лютви Местан пред журналисти в парламента.

„Дали една теза е вярна или не – на последно място зависи от тогова, който го поставя. Има въпроси, които са значими сами по себе си и те заслужават своя отговор, независимо кой го поставя”, добави Местан в типичния си витиеват стил.

„Г-н Делян Пеевски е предложен на 42-ото Народно събрание от министър-председателя Пламен Орешарски, съгласувано с ръководствата на БСП и ДПС. Предложението формално е направено от г-н Орешарски, съгласувано с ръководствата на БСП и ДПС”, обясни Местан, като по този начин се присъедини към казаното от Пеевски, че Орешарски го е предложил.

„Запознах се с позицията на г-н Пеевски снощи. Там има много интересни въпроси, които според мен биха представлявали сериозен интерес и за журналистическо разследване. Най-интересен ми се струва въпросът - дали олигархията в България се е пръкнала с номинирането на Делян Пеевски за председател на ДАНС”, попита

Влезте, за да коментирате