Волен обвини депутатите в безхаберие за националната сигурност

БСП, ДПС и ГЕРБ отхвърлиха решение за затваряне на границите за бежанци
Сряда, 09 Октомври 2013 13:00 Публикувана в У нас Прочетена 835 пъти

Депутатите отхвърлиха Проект за решение за недопускане на имигранти от Близкия Изток и Северна Африка, включително и бежанци от Сирийската арабска република на територията на Република България, предаде репортер на Агенция „Фокус”.

„За” проекта гласуваха 18 народни представители, „против” – 165, четирима депутати от ПГ на Коалиция за България се въздържаха.

По време на обсъждането премиерът все още не беше дошъл в НС, въпреки поканата от страна на председателя на парламента Михаил Миков.

 „Искам да развенчаем мита за „майките с деца”. Бях в Равногор – млади, 20- 30-годишни мъже. Това са „майките с деца”. Населението на Свиленград, Равногор пищят от т.нар. сирийски бежанци. Над 2000 подписа има от Харманли, хората не искат тази напаст”, заяви Гален Монев от „Атака”.

Лидерът на ДПС Лютви Местан се обърна към депутатите от ГЕРБ с думите: „Ако предложите проект за разисквания по действията на правителството за бежанската криза, ще получите подкрепата на Парламентарната група на ДПС. Защо се наредихте до „Атака” с гласуване „за” в дневния ред да влезе проекторешение за затваряне на границите”. „Г-н Сидеров, трудно ще удържите позиции, имате силна конкуренция в лицето на ГЕРБ”, каза още Местан.

С гласуването на трите сродни по мислене партии – ГЕРБ, ДПС и БСП, се дава шанс да продължи ислямската инвазия. Това заяви пред журналисти в парламента лидерът на „Атака” Волен Сидеров след като мнозинството в зала отхвърли проекторешение за затваряне на границите за бежанци, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „Очевидно има тройна коалиция - това е ясно от гласуването – четирима въздържали се и ние от „Атака” гласувахме „за”. Фактите показват, че ГЕРБ, заедно с ДПС и БСП, при изказванията си подаваха топката и обясняваха как защитават една и съща позиция”, коментира Сидеров. „С хитрост на БСП преустановиха възможността да се излъчи пряко дебата по темата със затварянето на границите. Гласуването сега на трите сродни по мислене партии – ГЕРБ, ДПС, БСП, показаха опасност за България, защото се дава шанс на ислямската инвазия да продължи и да ни заливат с хора, които са с опасност не само за България, но и за Европа”, заяви той.

„Хората, които Турция ги вкарва, това не са хора, които идват от Сирия. Това са хора, престояли месеци наред в турски лагери и сега турската държава, която е затворила границата си със Сирия, и Израел, и Йордания ни препращат т.нар. Свободна сирийска армия, която всъщност е една терористична организация”, посочи лидерът на „Атака”. „Самият вътрешен министър не знае колко са тези пришълци тук”, заяви той. „Ние не говорим за изграждане на стени, макар, че такива стени има – има стена между САЩ и Мексико, в Израел. Ние искаме затваряне по такъв начин, че пришълци от Турция да не могат да идват. Това е постижимо”, отбеляза Сидеров. 

Влезте, за да коментирате