Печат на тази страница

Министър Стоянович не отговаря защо е пътувал с кола до Москва

Четвъртък, 10 Октомври 2013 08:23 Публикувана в У нас Прочетена 1121 пъти
Оценете
(1 глас)

На 27 септември (петък) министърът на културата Петър Стоянович потеглил отделно от официалната делегация, изминал 2200 км с автомобил през 4 държави, придружаван от бившата шефка на кабинета си - и водещ в TV7 Гергана Стоянова, за да стигне в Москва.

Информацията беше разпространена от factor.bg - и неопровергана от Министерството на културата.

Според Webcafe.bg най-вероятно автор на информацията предшественикът на Стоянович в министерството Вежди Рашидов. Неотдавна той сърдито коментира, че Стоянович се хвали с дейности, които той е подготвил.

„Става въпрос за договорки относно превеждане и издаване на съвременни български автори. "С генералния директор на Общоруската държавна библиотека за чуждестранна литература "М.И.Рудомино" в Москва Екатерина Гениева лично аз съм подписал старта на тази инициатива. Става дума за 10 автори, сред тях например е Георги Господинов, а някои от произведeнията вече са преведени и издадени", казва Рашидов.

Колегите от Webcafe.bg съвсем логично питат: ако е вярно, че Стоянович страда от аерофобия, как ще се развиват културните ни връзки с по-далечни държави? Представете си, че му предстои визита в Китай или САЩ?

От сайта се обръщат още миналата седмица към пресцентъра на Министерството на културата със следния мейл:

"Здравейте, колеги, интересува ме дали е вярна информацията, разпространена от сайта factor.bg и публикувана на още няколко места в Интернет пространството, че министърът на културата Петър Стоянов е пътувал с кола до Москва, тъй като страда от аерофобия в компанията на г-ца Гергана Стоянова, служител на министерството?

И така, започва дълга и тягостна кореспонденция с пресцентъра, без никакъв ефект. След като електронната поща се оказва сложна за комуникация, колегите отиват на крака до министерството, за да предадат разпечатка на въпроса до министъра.

„Занесохме го и го предадохме в ръцете на услужлив човек, който каза, че ей сега се качва до пресцентъра. Отговориха ни, че междувременно мейлът се е оправил и са разпечатали всичките ни мейли. Или поне част от тях.

По-късно отново позвънихме, попадайки на Шефката. Шефката се тросна, че ей сега се връща от поклонението пред Рангел Вълчанов, ще се запознае със запитването и ще ни отговори.”, описват  колегите перипетиите си да зададат два въпроса на един министър.

Повече от 10 дни един съвсем резонен въпрос остава без отговор. Остава неясно и дали придружителката, за която се твърди, че е била в колата с министъра, също страда от аерофобия.

Днес министър Стоянович ще даде пресконференция за визитата си в Молдова, Украйна и Русия, съобщават от пресцентъра му.

Последно променена в Сряда, 27 Ноември 2013 14:10
Влезте, за да коментирате