НСО вкарало умишлено Орешарски в капан?

Четвъртък, 10 Октомври 2013 09:27 Публикувана в У нас Прочетена 1176 пъти
Протестиращи демонстрират оригинален пърформанс на тема "Белият автобус" Протестиращи демонстрират оригинален пърформанс на тема "Белият автобус" Източник: OFFNews

Депутати от ДПС допуснаха, че е имало умисъл в действията на Националната служба за охрана при блокадата на кортежа на премиера Пламен Орешарски от протестиращи във вторник.

Народните представители се усъмниха и в ръководството на службата, пише в. „Преса”.

Във вторник недоволни от управлението препречиха пътя на колата на премиера Пламен Орешарски пред Софийската градска художествена галерия. Там бе открита изложба на Жул Паскин, на която присъстваха новият френски посланик Ксавие Лапер дьо Кабан, различни политици, сред които и премиерът.

Пред галерията обаче се събраха над 200 протестиращи, които блокираха кортежа на Орешарски, който излезе от главния вход.

Авангардът и личната охрана на премиера, вместо да изберат най-безопасното трасе за кортежа, го преведоха през насъбралите се хора, които затвориха платното на ул. "Гурко".

Според бившия шеф на службата ген. Димитър Владимиров, фактът, че кортежът е попаднал в такава ситуация означава, че не е бил избран правилният маршрут.

Бившият офицер от службите Николай Марков пък сравни ситуацията с нощта, когато депутатите бяха изкарани от НС с бял автобус. Той обясни, че след като два пъти се повтаря една и съща грешка, това води до хипотеза за умисъл.

Депутатът от ДПС и член на парламентарната комисия за контрол на службите Митхат Метин заяви, че е възможно да се иска обяснение от шефа на НСО ген. Тодор Коджейков, а екипите на службата е трябвало да реагират по-бързо и по-респектиращо.

На въпрос възможно ли е ген. Коджейков да бъде сменен заради допуснатия гаф, Метин отговори:

"Защо не? Той да не е свещена крава. В смяната на един генерал, било то и директор на спецслужба, няма нищо невъзможно или незаконно. Сменят се политики и концепции".

2 коментара

  • Връзка на коментара А дано Четвъртък, 10 Октомври 2013 13:57 публикуван от А дано

    Ами ха дано да се случи нещо вече!!! От кога чакаме??? Най-добре да бъде отвлечен да разберат тези помияри, че народа управлява!!!

  • Връзка на коментара Кирo Четвъртък, 10 Октомври 2013 11:10 публикуван от Кирo

    Естествено, че Коджейков трябва да си ходи - като личен приятел на ББ досега отърваше кожата за няколко големи гафа (атентата срещу Доган, щурма на НС, блокирането на кортежа на премиера), но докога ще го търпят?! Докато се случи нещо на премиера ли!?!

Влезте, за да коментирате