Местан нарече тефтерчето на Златанов „технология на злото”

Четвъртък, 10 Октомври 2013 10:40 Публикувана в У нас Прочетена 883 пъти
Факсимиле от тефтерчето на Златанов, което предизвика вътрешни колизии в ГЕРБ  и взе главата на Искра Фидосова Факсимиле от тефтерчето на Златанов, което предизвика вътрешни колизии в ГЕРБ и взе главата на Искра Фидосова снимка: БиНюз

Парламентът реши да прекрати дебата по казуса с тефтерчето на Филип Златанов и неговото освобождаване от Комисията за конфликт на интереси.

Той подаде оставка преди дни, след като прокуратурата му повдигна обвинения заради тефтерче пълно с инициали, от което става ясно как са се взимали решенията в комисията по времето на управлението на ГЕРБ.

Точката беше предвидена за разглеждане в сряда, но беше отложена, за да може Златанов да присъства на обсъжданията в пленарна зала. Въпреки поканата обаче той не дойде в Народното събрание. В пленарната зала отсъства и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Това е тефтерчето на технологията на злото като механизъм на упражняване на властта от ГЕРБ през четирите години на управление", каза лидерът на ДПС Лютви Местан от парламентарната трибуна, перефразирайки думите на бившия американски президент Роналд Рейгън, който нарече навремето СССР като "империя на злото".

От ГЕРБ го репликираха, че не може агент "Павел" от ДС (агентурното име на Лютви Местан - б.ред.) да се изживява като морален съдник и да раздава квалификации.

Местан обаче продължи да задава въпроса КОЙ, тъй като било "модерно":

„Искам да попитам председателя на комисията – кой стои зад инициалите Ц.Ц. и Б.Б. От съдържанието на тефтерчето става ясно, че те са поръчителите на онова, на което Филип Златанов е само изпълнител", заяви лидерът на ДПС.

Той призова депутатите от ГЕРБ да застанат на трибуната и да се разкаят като признаят вината си.

Темата с тефтерчето на Филип Златанов създава повече въпроси, отколкото отговори, заяви Кирил Добрев, председател на временната анкетна комисия за тефтерчето на Златанов и председател на парламентарната комисията за конфликт на интереси.

"В едно убийство най-лесно е да откриеш извършителя, но най-трудно е да откриеш поръчителя. Както каза г-н Златанов – И.Ф., Ц.Ц. са драсканици. Но стана ясно, че 103 пъти той е посетил Искра Фидосова в нейния кабинет. Ц.Ц. също може да е всеки, но при изслушването бивши депутати казаха, че лично Цветан Цветанов им е забил нож в гърба", заяви Добрев.

Той изрази съжаление, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не е в залата. "Той е мъжкар, искам да го питам - кой според него е Б.Б.?", каза Добрев.

Последно променена в Петък, 11 Октомври 2013 13:24
Влезте, за да коментирате