Печат на тази страница

ГЕРБ внесе втори вот на недоверие към кабинета

Четвъртък, 10 Октомври 2013 12:06 Публикувана в У нас Прочетена 710 пъти
Оценете
(1 глас)
 Лиляна Павлова и Димитър Главчев внасят вота на недоверие   Лиляна Павлова и Димитър Главчев внасят вота на недоверие Източник: БГНЕС

ГЕРБ внесе втория си вот на недоверие към кабинета на Пламен Орешарски днес, съобщи Цецка Цачева. Темата му е за провала на кабинета в областта на регионалната политика. Преди дни парламентът гледа друго искане на бившите управляващи - за бутафорното министерство на инвестиционното проектиране.

Вносителите на новия вот са посочили 8 точки за несправянето на кабинета в областта на регионалната политика. "Надявам се през идната седмица, в рамките на 7-дневния срок, управляващото мнозинство да осигури работещ парламент, за да има смислена дискусия, в която да се чуят аргументите на ГЕРБ относно това, което се случва в тази секторна политика", заяви след внасянето депутатът от ГЕРБ и бивш председател на парламента Цецка Цачева.

ГЕРБ изпълни обещанието си, че до края на годината ще внесе два вота, един от които ще е за здравеопазването.

„Управляващите трябва да бъдат в пленарна зала при дебатите по вота на недоверие. Това заяви пред журналисти в парламента депутатът от ГЕРБ Лиляна Павлова”. На въпрос дали депутатите от ГЕРБ ще се регистрират в пленарна зала при дебатите по вота на недоверие следващата седмица Павлова каза: „Нека видим кой ще дойде в зала все пак. Управляващите трябва да бъдат в зала. Надявам се този път фикусът да не е в космоса”.

Влезте, за да коментирате