Богомил Бонев: Буда не е измислица

Четвъртък, 10 Октомври 2013 14:51 Публикувана в У нас Прочетена 1152 пъти

С помощта на Ахмед Доган Бойко Борисов дойде на власт, заяви в "Студио БГНЕС" с Явор Дачков бившият вътрешен министър Богомил Бонев. Не зная какви са аргументите на бившия вицепремиер Димитър Луджев за това, че с помощта на Георги Първанов Борисов е дошъл на власт. За Бойко Борисов бившият вътрешен министър коментира, че е лесно да се прави рейтинг с откриване на детски градини и фонтанчета. Бонев заяви: Буда не е измислица, има документация за фабрика за фалшиви цигари, където той е един от съдружниците. А като кмет Борисов се чудеше как да намери цаката и продължи да разкрива престъпления, дори като кмет.

За Доган това е ясно, това е записът в село Кочан, община Сатовча за разделението на порциите, който "случайно" беше даден на областния координатор на ГЕРБ. Няма да загуби Доган, той има сигурен електорат, губи БСП. Медийната подкрепа, която се е свързала с Доган и Пеевски беше 100% в услуга на ГЕРБ, коментира Бонев.


Генезисът е през 2001 г. - пристигането на Симеон II, крахът на десницата, който стана преди пристигането му. Много хора свързват изборите за президент и явлението Симеон II с краха на десницата. Не, тя катастрофира преди това, обвиненията към нея бяха за корупцията и приватизацията. След това минаха много бързо възторзите от Симеон II. Настъпи период може би на гузност у избирателите. И след това дойде тройната коалиция, каза Бонев.

Това пък, което прави Цветанов, е някак си Борисов на втори план, подчерта Бонев. С приятели още се шегуваме на какво Борисов се опира, за да си придаде авторитет, той казваше и аналоговите служби ни подкрепят и така продължи като премиер, с борбата с престъпността и с рязането на лентички. Като опозиция още не е намерил цаката, обясни Бонев.


За протестите Богомил Бонев коментира, че го дразни липсата на отговори за това какво следва, а самите протестиращи не осъзнават, че работят срещу себе си. "Протестите нямат визия за хоризонт отвъд оставката. Самият факт, че ГЕРБ вчера обявяват за краха на два големи инфраструктурни проекта и от Европа ги опровергават, говори за това, че те олекват", каза Бонев.
"Визията на протестиращите е да нямат визия, това било специална тактика да се разбере колко интелигентни били. И президентът не знае отговорите. При тази ситуация искането на оставка сега и веднага означава, че ако приемем Реформаторския блок за автентично дясно, то те не си дават сметка, че ще дойде служебно правителство, управлявано от ГЕРБ. Не си дават сметка, че изборите ще се организират пак по същия начин. Помагането на ГЕРБ значи прегръдка, при която ГЕРБ ще ги унищожи. Това управление имаше нужда да се осигури време да укрепнат поне до пролетта. Не зная защо не го разбират това протестиращите", заяви Бонев.


Приемам борбата срещу мафията, но това е цел, която не се постига от раз. Борбата срещу мафията и лъжата в политиката е постоянна цел. Уж интелигентни хора, а пък се подлъгват, въобразяват си, че това било автентичната демокрация. Това е причината да съм саркастичен към протестиращите понякога, заяви Бонев. Те не си помагат, като играят по тактиката и свирката на ГЕРБ, добави Бонев.


За снимката на яхтата, Бонев каза, че това е лъжа(Става дума за снимка, която се появи след взривяването на Иван Тодоров - Доктора. На нея се виждат тогавашният финансов министър от кабинета "Сакскобургготски" Милен Велчев, Доктора, Спас Русев, по-сетнешният министър на икономиката Мирослав Севлиевски. Снимката беше показана от тогавашния главен секретар Бойко Борисов- б.ред.).  "Тази лъжа с яхтата е ефектна, защото спира мисленето. Щом си на яхтата всичко е ясно. Но това не е истина. Тази клевета за яхтата спира въпросите за доказателствата", каза Бонев.


Цветанов изгради с всичките кусури по начина на изграждането с милиционерщината, ако щете, структурите на ГЕРБ. Нов политически проект има нужда от работливи хора, а не от някакви надути разпределители на парични средства. Доган превърна партията си в политически бизнес. И тя е желязна. Известни са неговите ходове за задаване на кадри, за изпращане в Сорбоната. Той единствен гради това Той има сигурния електорат и успява да го контролира достатъчно добре, заяви Бонев. Хората, които ме упрекват, че работя за олигархията, те са се променили, аз съм си същият. Ако тогава вземаха фирмите на хората, искайки 30%, сега информацията е, че искат 80%. Не говорим за това, че Бойко изпраща Коджейков да вземе бизнеса на някого, а това, че по този модел всякакви чиновници на всички нива, поставят това условие. Ако вие сте собственик на една фирма, как ще осигурите 80%, които трябва да излязат за подкуп?, коментира Бонев../СД

Последно променена в Четвъртък, 10 Октомври 2013 15:06
Влезте, за да коментирате