Печат на тази страница

Возели премиера в незаконна кола

Четвъртък, 10 Октомври 2013 20:35 Публикувана в У нас Прочетена 999 пъти
Оценете
(1 глас)

Служебният Мерцедес на Националната служба за охрана (НСО), в който се вози премиерът Пламен Орешарски, няма сключена застраховка "Гражданска отговорност" от почти три години. Справка по регистрационния номер на автомобила в сайта на гаранционния фонд потвърди появилата се в социалната мрежа Фейсбук информация, че премиера се придвижва в кола без задължителната застраховка.Според данните от гаранционния фонд последната валидна полица на черния Мерцедес с регистрационен номер СА4562НА е изтекла на 6 ноември 2010 г., съобщи Медиапул.

Табелата на премиерската кола за последно бе нееднократно уловена в кадър покрай антиправителствения протест в петък, когато демонстранти първо обсадиха Софийската градска галерия в градинката пред Народния театър, а впоследствие блокираха движението на кортежа по улиците "Гурко" и "Раковски". 


Според Закона за движение по пътищата шофирането на кола без сключена застраховка "Гражданска отговорност" води до временно отнемане на шофьорската книжка на водача и спиране на возилото от движение до представяне на валидна полица. Глобата за това провинение е от 400 до 600 лева за физически и от 2000 до 5000 лева за юридически лица.\СД

Последно променена в Четвъртък, 10 Октомври 2013 20:45

1 коментар

  • Връзка на коментара георги Петък, 11 Октомври 2013 12:01 публикуван от георги

    Защо не бият дузпата на Кожейков, какво чакат още?

Влезте, за да коментирате