Дебатът за тефтерчето, което никой депутат не е виждал

Петък, 11 Октомври 2013 10:22 Публикувана в У нас Прочетена 884 пъти
Пресконференцията, на която от прокуратурата обещаха депутатите да разгледат документът "тефтерчето на Златанов", но нито един член на временната комисия по темата не го е виждал" Пресконференцията, на която от прокуратурата обещаха депутатите да разгледат документът "тефтерчето на Златанов", но нито един член на временната комисия по темата не го е виждал"

Докато протестиращи отвън чакаха депутата Пеевски да се яви на работа, дебатите за оставката на Филип Златанов по казуса „тефтерчето с инициалите” нагорещиха страстите между управляващи и опозиция.

„Предлагам докато не се наспи Станишев да отложим точката за освобождаването на Филип Златанов”. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при обсъждане на освобождаване на Филип Златанов като член и председател на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.

Борисов се закани когато дойде Станишев да му здаде няколко въпроса. „Кой видя цялото тефтерче; вие като комисия видяхте ли цялото тефтерче? Представителят на МС в 50 случая е гласувал различно”, коментира Борисов. „Б.Б. – всеки идиот може да си пише каквото си иска. Аз съм Бойко Борисов. Седем пъти съм ви побеждавал. А Костинбродската печатница и тогава е работила”, каза още той.

Преди това депутатът от Коалиция за България Красимир Янков заяви: „Както разпознахте Искра Фидосова, не е ли време да разкриете кои са Б.Б. и Ц.Ц? Питайте Златанов кои са. На вас той ще каже. Така ще покажете, че имате воля да покажете колко порочни бяха вашите методи.

Лидерът на ДПС Лютви Местан в патетичен стил заяви: „Няма да позволя на децата на Държавна сигурност да бъдат съдници на Държавна сигурност. Държавна сигурност е продукт на комунистическия режим и комунисти няма да бъдат съдници на Държавна сигурност. Това каза от парламентарната трибуна председателят на ДПС Лютви Местан в реплика на Красимир Янков”.

Той се обърна към Бойко Борисов: „Г-н Борисов, аз съм единственият български политик, който заяви, че ако има един факт, продукт на моята воля, аз не само че няма да бъда председател на ДПС, няма да се занимавам с политика. Това е, което ме прави неуязвим пред моите колеги и избиратели. Хора, които са били въоръжени участници във възродителния процес, не могат да бъдат съдници на председателя на ДПС”, добави той.

Така Местан дискутира нападките за него като агент на ДС с агентурно име Павел, който няма право да раздава морални присъди..

Мая Манолова направи изказване, в което защити Станишев, който не се бил успал, а е в Брюксел. Тя веднага прехвърли темата със закъсненията на лидера на БСП с тефтерчето и отбеляза, че инициали С.С. (намек за Сергей Станишев) там няма.

От ГЕРБ реагираха  с въпроса дали Мая Манолова е виждала това тефтерче, което се оказа, че никой от депутатите не е. Мая Манолова не отговори на питането.

Последно променена в Петък, 11 Октомври 2013 10:35
Влезте, за да коментирате