Пеевски е бедняк по документи

На името на депутата от ДПС не се води нито една фирма или медия
Петък, 11 Октомври 2013 12:57 Публикувана в У нас Прочетена 675 пъти
Бившият шеф на НАП Красимир Стефанов предполага, че Пеевски е успял, но това не било основание за проверка на имотите Бившият шеф на НАП Красимир Стефанов предполага, че Пеевски е успял, но това не било основание за проверка на имотите

Това, че един човек е успял и притежава фирми и медии, не е основание да му се правят проверки и ревизии. Това заяви пред Дарик бившият шеф на Националната агенция за приходите Красимир Стефанов, попитан дали институцията трябва да направи проверка на имотното състояние на депутата Пеевски.

Формално на името на депутата не се води нито една фирма или медия. Вчера в анкета на "Медиапул" сред депутати с какво според тях е успял колегата им Пеевски, както сам написа в открито писмо преди два дни, анкетираните се затрудниха да отговорят конкретно.

По думите на Красимир Стефанов, който в момента е депутат от ГЕРБ, данъчната агенция може да направи такава проверка, но не на всяка цена. Единствено в случай, че има разминаване между доходите и имотите, които притежава депутатът Пеевски и начина му на живот.

„НАП има достатъчно данни, достатъчно регистри и само ако установи разминаване в доходите и начина на живот, и имотите, които притежава, тогава се правят съответно проверки и ревизии. Ако няма такива разминавания, не е длъжно да се правят каквито и да е проверки, по каквито и да е журналистически или обществени отношения", добави Стефанов.

Той подчерта, че НАП извършва проверки и ревизии по сигнали, които не са анонимни, а са явни: Ако има сигнал, служителите в агенцията извършват проверка на данните, които се съдържат в регистрите и само ако има разминаване, тогава се извършват съответните проверки или ревизии. Не на всяка цена, не само на Пеевски, а на който и да е гражданин на България, не е задължително да се правят".

Стефанов добави, че няма спомен, докато е бил шеф на НАП, да е правена проверка на Делян Пеевски. Той не пожела да коментира дали все пак такава проверка трябва да бъде извършена. „Това че един човек е успял и че притежава фирми и медии, не е основание да му се правят проверки и ревизии", категоричен бе Красимир Стефанов.

Последно променена в Петък, 11 Октомври 2013 13:32
Влезте, за да коментирате