Орешарски взе да харесва протестите

Посрещането и изпращането на премиера от събитие стана по-интересно от самото събитие
Събота, 12 Октомври 2013 09:55 Публикувана в У нас Прочетена 798 пъти
Орешарски взе да харесва протестите Снимка: БГНЕС

„Протестите сами по себе си са изява и признак на демократичност. Не бива да се стряскаме от демонстрации, така е в Европа – хората протестират. Вероятно ще има още протести, въпросът е да има комуникация и реакция.”

Това заяви премиерът Орешарски в интервю за bTV.

Сградата на телевизията бе опасана от стотина полицаи преди и по време на участието на премиера в предаването „Лице в лице”.

Няколко десетки протестиращи очакваха кортежа, но Орешарски влезе през входа за офиса на партия ГЕРБ.

Всички входове на зданието бяха блокирани, а на паркинга имаше над 10 полицейски коли, джипове и един микробус. Според неофициална информация засиленото полицейско

Водещият от bTV Димитър Цонев обяви, че не вижда протестиращи пред медията. Той видял полиция и хора, които пиели кафе, но не видял никакви протести.

Премиерският кортеж пристигна в района малко след 18.00 часа и влезе в подземния паркинг.

Преминаването му се осигуряваше от стотина полицаи, разположени около административната сграда на НДК и подстъпите към нея.

Очевидно от МВР са решили да се застраховат след като в четвъртък вечерта Орешарски бе блокиран от протестиращи в хотел "Шератон" и му се наложи да излиза през задния вход скрит под одеяло, както твърдят очевидци.

Около сградата, където трябва да влезе премиерът, в момента е спокойно. Засега не е ясно дали при всяко негово телевизионно участие ще има подобно струпване на полицейски сили. Освен от тях премиерът се охранява и от НСО.

Посрещането и изпращането на премиера Орешарски се оказа по-интересно от информационна гледна точка отколкото самото интервю.

Нито въпросите, нито отговорите надминаха очакваното. Освен че одобрява протестите, Орешарски каза, че не е имунизиран от грешни назначения до края на мандата на правителството.

Според него също така не било толкова важно дали правителството ще успее да изкара мандата си. По-важно било да работи успешно и да има добри резултати. „Ако ги няма, аз сам ще поискам да се прекрати мандатът. Засега съм оптимистично настроен”, каза министър-председателят.

„Новият вот на недоверие е прибързан, тъй като регионалната политика не дава резултатите още на другия ден”, коментира премиерът.

„За съжаление при предния вот не можахме да направим дебат, защото ГЕРБ решиха да бъдат иновативни в практиките си. Аз отговорих обаче на всичките им въпроси”, каза още министър-председателят.

Влезте, за да коментирате