Бойко Борисов за БСП и ДПС: Въртят едни пари, а те отиват при Моника

Лидерът на ГЕРБ обеща скоро да се върнат на власт
Събота, 12 Октомври 2013 16:27 Публикувана в У нас Прочетена 914 пъти
Бойко Борисов за БСП и ДПС: Въртят едни пари, а те отиват при Моника Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви в събота, че съвсем скоро партията му ще се върне на власт. Той обясни, че след като са управлявали комунистите, идва национална катастрофа и това правителство трябва да си ходи час по-скоро. Освен това Борисов заяви, че всъщност държавата се управлява от лидерите на БСП и ДПС Сергей Станишев и Лютви Местан, които ”дърпат конците” на премиера Пламен Орешарски.

"Станишев и това управление се борят всеки ден да останат на власт, за да откраднат колкото могат повече", каза Борисов на кръгла маса на ГЕРБ за европейското финансиране, която се провежда в Сливен.

"Виждате им далаверите, които са продължавали с години; вадят пари от "Пловдивския панаир", завъртат ги, и те се връщат при Моника. И това са схеми, които са продължавали години. Само че в Австрия, който е виновен, е осъден, а тук - не. И тези хора ще ни критикуват нас? Договореното от мен като премиер европейско финансиране за България е много повече от следващия програмен период. Цифрите са официални и всеки може да ги види", заяви Борисов.

"Нужни са избори час по-скоро. Иначе после ще ни трябва много време, за да се оправи България", коментира той.

"След комунистите винаги после идва катастрофа и няма кой да я оправя. Тези хора вече четири месеца само говорят глупости, за полети, с които аз съм проверявал изграждането на "Тракия", за разни инициали. Днес говорят за такива неща, а защо при тройната коалиция, която Румен Овчаров беше вицепремиер, и Вальо Топлото написа "Р.Овч." не направиха анкетна комисия, кой стои зад тези инициали. Единственото, което могат, е да хабят енергията на обществото, вместо да продължим започнатото от нас и България да се измъкне от кризата", каза Борисов.

Борисов се обърна към всички бивши шефове на земеделските служби, присъстващи в залата, и ги призова всеки ден да се срещат с хората в регионите, ”да им доказват колко ние сме добри и да им помагат в решаването на всеки проблем”.

"Живот и здраве, и търпение, това искам от вас. Народът ни даде това, което заслужавахме. Първа сила сме на изборите, пак ги победихме. Затова трябва да имате самочувствие. ГЕРБ направи много добри неща за България и за българите и ще дойде ден, при това много скоро, и вие ще бъдете справедливо възстановени по местата си. Защото ние винаги сме давали шанс на най-кадърните и на най-способните експерти", каза Борисов.

”Вместо полицията да охранява районите в София, където са настанени над 70 процента от бежанците в София, стотици полицаи са заети, за да пазят всички задни входове, където Орешарски трябва да се появи. Очевидно Орешарски е забравил, че има централни входове, парадни входове, откъдето трябва да влизат управляващите. Всъщност това, откъде влиза Орешарски, показва, че той не е никакъв премиер. На него му дърпат конците. Всъщност държавата я управляват Станишев и Местан", заяви той.

Борисов разкритикува и ”Атака”.

”Виждате този срам вчера в парламента, когато цяла Европа скърби за Вилфред Мартенс, и предложихме да почетем паметта му, другите се съгласиха, а "Атака" излезе демонстративно от залата. Този срам не е за първи път. "Атака" е партията, която остана седнала и по време на европейския химн, но в същото време - ходят в кръчмите в Брюксел и обиждат европейските посланици. А благодарение на тези хора, в България са дошли стотици милиони евро", каза Борисов.

Влезте, за да коментирате