Евродепутатът Калфин прогнозира предсрочни избори

Неделя, 13 Октомври 2013 07:59 Публикувана в У нас Прочетена 887 пъти

Евродепутатът от левицата и бивш кандидат-президент на БСП Ивайло Калфин прогнозира предсрочни избори заради неспособността на парламента да функционира добре в настоящото съотношение на силите. „Няма как правителството да работи при неработещ парламент”, коментира Калфин пред „Дарик”. Темата за нови избори е свързана със способността на парламента да произвежда стабилна политическа подкрепа за реформи, които това правителство трябва да направи. Този парламент не може да ги направи. Резултатът в парламента, с абсолютното му разделение с по 120 души, и с четирите партии, които са вътре, създава само по себе си нестабилна обстановка”.

Калфин отбеляза, че вместо да бъде една от най-авторитетните институции в България, парламентът има катастрофален рейтинг, а правителството работи в „непредвидима и изключително трудна среда”. „Кабинетът може да направи реформи, които са важни - здравеопазване, образование. Това са теми, които не само трябва да се прекарат, а трябва да се търси съгласие по тях. В този парламент аз не виждам желание да се търси съгласие, не виждам и желание да се създаде и нормална обстановка за работа", коментира още евродепутатът.Той критикува тактиката на ГЕРБ за внасяне на поредица от вотове на недоверие.

 

„Това е поредната злоупотреба с парламента. Това е източване на съдържанието. До нищо няма да доведат тези вотове и тази игра с кворума. ГЕРБ беше натисната от европейските партии да влезе обратно в парламента, но те продължават да не знаят какво искат”, подчерта Ивайло Калфин.\СД

Последно променена в Неделя, 13 Октомври 2013 08:04
Влезте, за да коментирате