Бареков атакува Кристалина Георгиева с искане за оставка

Неделя, 13 Октомври 2013 18:35 Публикувана в У нас Прочетена 1076 пъти

Кристалина Георгиева незабавно да си подаде оставка като еврокомисар, поиска Николай Бареков, тъй като не помогнала с нищо в драмата с бежанците от Сирия.„Дойде само за да си направи пиар, а нелепото й изказване, че бежанската вълна ще ни реши демографския проблем, е цинично и нагло. Това е една голяма глупост, която противопостави още повече българи срещу сирийци", обяви журналистът.

Той уточни, че иска оставката като европейски гражданин и като българин, който си плаща за членството на България в ЕС. Искането му е от името на цялата общественост, която подкрепя вижданията му за обществения живот и политиката в България.

 

Бареков реагира след покана от жители на столичния кв. "Овча купел" да види на място как се живее като на война по мирно време. Хората там не смеят да замръкнат навън заради групите просещи и крадящи гладни сирийци, настанени в бежанския блок. Ходя със секира по улиците вечер, призна Златко Стоев, който на няколко пъти заварва в двора и къщата си чужденци, които го грабят. Масово се продават апартаменти в квартала, вече никой не иска да живее тук, страхуват се съседите, разказа и общинският съветник от ВМРО Ангел Джамбазки, цитиран от БГНЕС.

 

Само преди вечер група бежанци атакували жени на автобусната спирка, искайки им пари. Те масово не плащат в магазините и кварталните кръчми, затова собствениците им ги затварят панически.

 

„Проблемът не е нито в жителите на "Овча купел", нито в жителите на Харманли, нито в тези несретници бежанците. Проблемът е в абсолютно неадекватното поведение на българските политици. Още преди година те трябваше да реагират, а изказването на Плевнелиев, че страната ни не е подготвена за тази криза, както и наглите изказвания на бившия премиер Бойко Борисов са абсолютно недопустими, коментира Бареков. Изпълнява се политическа поръчка за дестабилизиране на страната и то от собствените ни политици”, категоричен бе той.

 

Кристалина Геолгиева е неизменно политикът с най-висок рейтинг в България. Начинаещият Бареков, който се втурна в политическите борби, е първият, който дръзна да й поиска отавката.\СД

Последно променена в Неделя, 13 Октомври 2013 18:48
Влезте, за да коментирате