Президентът отвърна на удара от Бареков: Това е организирана клеветническа кампания

Понеделник, 14 Октомври 2013 20:30 Публикувана в У нас Прочетена 1355 пъти

Прессекретариатът на държавния глава оповести официалната реакция на поместени в различни медии твърдения,че президентът е придобил луксозен имот на Халкидики в Гърция, за който платил 700 хил. евро на ръка. Това стана, след като начинаещият в политиката бивш журналист Николай Бареков поиска оставката на Росен Плевнелиев и изпрати документи но Върховната касационна прокуратура.

„Внесъл съм сигнал до Главна прокуратура срещу държавния глава. Очаквам да бъда подкрепен от останалите политически сили и в следващите часове Плевнелиев да си подаде оставката“, заяви Бареков. Той призовава ВМРО, ЕНП на Мария Капон, СДС и лидера му Божидар Лукарски, дори към ГЕРБ и Реформаторския блок да окажат натиск върху Плевнелиев да си подаде оставката.

 

В отговор ведомството на Плевнелиев отвърна: „ През последните близо шест месеца българското общество стана свидетел на организирана клеветническа кампания срещу държавния глава, която отдавна премина всякакви граници. 


Невярната и манипулативна информация, която тенденциозно обикаля определени медии, цели да урони доброто име на държавния глава Росен Плевнелиев и да разклати президентската институция, в отговор на открито изразени от президента позиции. Според държавния глава атаките срещу институцията очевидно целят предизвикване на хаос в държавата и отклоняване на вниманието от реалните проблеми, които българското общество посочва.


Президентът Росен Плевнелиев си запазва правото да защити репутацията на президентската институция и доброто си име, включително и чрез завеждането на съдебни дела срещу медии или всеки, който публикува или разпространява лъжи и клевети по негов адрес”.


ТВ 7, за която Бареков все още работи, пусна в обращение, че президентът платил скъпия имот на ръка, като по този начин НАП не може да зададе въпроса откъде са парите. Според медията, имотът е купен много изгодно, защото тримата предишни собственици са имали разногласия и не са успели заедно да се договорят за по-голяма сума.\СД

Последно променена в Понеделник, 14 Октомври 2013 20:39
Влезте, за да коментирате