Крадци с униформи на ГДБОП обраха спедиторска фирма

Вторник, 15 Октомври 2013 07:14 Публикувана в У нас Прочетена 866 пъти
Търговският център, където се намира и офисът на фирма "Спиди" Търговският център, където се намира и офисът на фирма "Спиди"

Полицаи с кучета издирват петима въоръжените мъже, които обраха снощи централния офис на куриерската фирма "Спиди". Около 20.20 ч петима въоръжени с "Калашников" и бухалки маскирани мъже, облечени с униформи с надписи "ГДБОП", обраха четири каси в централния офис на "Спиди" на ул. "Самоковско шосе" 2.Офисът се намира в търговския център "Боила" в кв. "Горубляне".

Бандитите нахлули през прозореца в помещението на логистиката. Вътре имало 38-годишна служителка. След като я ударили с бухалка по главата, маскираните разбили четири каси, от които отмъкнали пари и документи. В бързината "бопаджиите" изпуснали част от пачките.  

Според очевидци, които са цитирани от БНР, нападателите са прескочили оградата, отделяща парцела в ж.к “Горубляне”, където е офисът, влезли са в склада на логистиката и са ударили служителка на куриерската фирма. След това те са разбили 4 или 5 каси, които са се намирали в склада. От тях те са взели неустановено количество пари, след което са избягали през оградата. Ударената служителка е била настанена в Окръжна болница.

Случаят се разследва от столичната полиция. Мястото е отцепено и на него вече е голяма част от ръководството на СДВР. Има и полицейски екипи с кучета.

Районът е тъмен и неосветен. Част от ул. “Самоковско шосе” е в ремонт и това допълнително затруднява работата по проследяването на извършителите.


38-годишната жена е в шок, за щастие състоянието й е не тежко, съобщиха от полицията. Тя е в Окръжна болница, съобщи бТВ.\СД

Последно променена в Вторник, 15 Октомври 2013 08:10
Влезте, за да коментирате