Пеевски пише закони за медиите и против монополите

Депутатът от ДПС Делян Пеевски ще направи своя дебют като законотворец
Вторник, 15 Октомври 2013 08:52 Публикувана в У нас Прочетена 910 пъти

Делян Пеевски ще дебютира в писането на законопроекти. Това стана ясно от интервю на депутата от ДПС Йордан Цонев пред Нова телевизия.

Цонев подготвя законопроект за участието на офшорни компании в българската икономика и пред последните две седмици Делян Пеевски по собствено желание му помага.

Пеевски лично написал двадесетината члена за медиите, за да отговори на обществените очаквания. Това ще е първият законопроект, в писането на който той участва, въпреки че е втори мандат депутат.

Цонев разкри още, че Пеевски се включил и в писането на антимонополното законодателство, което в момента се подготвя. Опитът и знанията му като юрист били много ценни.

От интервюто не стана ясно какво точно предлага Пеевски за медиите и срещу монополите. Цонев изрази увереност, че колегата му ще дойде лично да представи идеите си в пленарна зала.

Пеевски не е стъпвал в парламента, откакто бе принуден да подаде оставка като шеф на ДАНС, заради масовите протести, които назначението му предизвика.

Не е ясно как стои в случая въпросът с конфликта на интереси, тъй като майката на Пеевски - Ирена Кръстева, е собственик на много медии и разпространителски фирми, а самият той доскоро бе член на ръководствата на Съюза на вестникарите и разпространителите на печатни издания и от Българския медиен съюз.

Последно променена в Вторник, 15 Октомври 2013 09:01
Влезте, за да коментирате