Румен Овчаров ще представлява руската страна в "Лукойл Нефтохим Бургас"

Вторник, 15 Октомври 2013 16:55 Публикувана в У нас Прочетена 1490 пъти

По предложение на руската „Нефтена компания Лукойл“ бившият министър на икономиката и енергетиката от правителството на тройната коалиция Румен Овчаров влиза в надзорния съвет на „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД.  Това показва заявлението за вписването му в надзора, публикувано в Търговския регистър.

Овчаров беше енергиен министър половин мандат – до средата на 2007 г., когато подаде оставка заради скандала с „Топлофикация София“.  Тогавашният шеф на топлофикационното дружество Валентин Димитров – Вальо Топлото, чийто принципал тогава беше министерството (сега е 100% общинска собственост), бе уличен във финансови злоупотреби. От ареста той изпрати писмо на адвокатите си, което обаче беше прихванато от  МВР, в което той обяснява, че очаква помощ от „Р.Овч.“. „”Какво стана и с помощта от страна на Р. Овч.! Досега съм му помагал!!!”, гласеше писмото. Вследствие на скандала Овчаров подаде оставка и бе заменен на поста от Петър Димитров. Овчаров е и бивш председател на най-голямата организация на БСП, който пост той напусна със сълзи на очи миналата година. Овчаров не намери място в листите на БСП на последните парламентарни избори и с влизането му в борда на „Лукойл“ той остава извън политиката.
Подобно на Овчаров бившият премиер Андрей Луканов напусна политиката, след като не успя да се задържи на власт и официално обяви, че започва да се занимава с бизнес, като влезе в управлението на руската „Топенерджи“.

Последно променена в Вторник, 15 Октомври 2013 17:07

1 коментар

  • Връзка на коментара мушило Вторник, 15 Октомври 2013 22:59 публикуван от мушило

    ...и все български интереси защитават.....БСП е нещо като люпилня на защитници на бъргарските интереси (под крилото и на яслата на матушка Рус)........

Влезте, за да коментирате