Борисов: Внасяме трети вот на недоверие Орешарски: Ще издържим

Сряда, 16 Октомври 2013 15:56 Публикувана в У нас Прочетена 637 пъти

Следващият вот на недоверие, който ще внесем, ще бъде за култура, обяви в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Ние сме издържливи, по-скоро питам ГЕРБ докога ще издържи. Така премиерът Пламен Орешарски отговори на въпрос дали правителството ще издържи на “вотове до дупка” в кулоарите на парламента днес.

По думите на Борисов третият вот бил затова, че правителството нарочно бавело свързването на столичния Лувър с енергопреносната мрежа, за да не се открие музея. Един трафопост не искат да вържат, коментира експремиерът и допълни, че в момента хиляди картини били складирани в мазето.

В петък Борисов щял да свика и медиите в музея, за да покаже, че той е напълно готов. По думите му музеите, галериите и въобще културният тузризъм са много важни и задължителни за икономиката, защото всеки посетител е билетче.

Още при първия вот лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се закани, че ще внася “вотове до дупка” и, верен на думите си, планира да внесе трети вот още този петък. Това стана ясно от негово изказване пред журналисти днес.

Днес Борисов определи БСП, ДПС и министрите им като “карикатури на управляващи”. В групата той включи и “Атака”,  чиито депутати днес присъстваха, за да осигурят кворум. Липсваше само лидерът Волен Сидеров, който отново, както и при дебатите по първия вот, се оказа на посещение в Австрия.

Влезте, за да коментирате