Бареков нарече „долна лъжа” свързването му с Цветан Василев

Сряда, 16 Октомври 2013 16:56 Публикувана в У нас Прочетена 1714 пъти
Николай Бареков, Цветан Василев, Патрик Мартин (партньор и директор "Медии" в Алегро Кепитъл) и Герхард Зайлер (президент на TBS International) след подписването на споразумението Николай Бареков, Цветан Василев, Патрик Мартин (партньор и директор "Медии" в Алегро Кепитъл) и Герхард Зайлер (президент на TBS International) след подписването на споразумението

Николай Бареков – телевизионният водещ, който използва предаването си в ТВ7 за организиране на бъдеща партия, опроверга съобщението на Антиправителствената информационна служба, че банкерът Цветан Василев е представил лично политическия му проект пред избран кръг местни бизнесмени и граждани в родния си град Габрово.

Това е "долна лъжа и клевета", коментира Бареков. Незнайно защо той смята, че представянето му от Цветан Василев би било злепоставящо честта, достойнството или доброто му име в обществото, каквото е значението на думата клевета.

"Затворена среща с участие на банкера, който официално отрича връзка с политиката и медиите на Пеевски, се е провела часове преди представлението "България без цензура“ в града на 9 октомври", пише сайтът NОрешарски. В зала "Дружба“ на хотел "Балкан“ са присъствали между 20 и 30 души. Повечето бизнесмени са били лични познати на мажоритарния собственик на Корпоративна търговска банка (КТБ) Цветан Василев или клиенти на банката, допълва сайтът.

От хотела потвърдиха, че залата е била резервирана за събития в този час на 8 и на 9 октомври от ТВ7.

Информацията за срещата е получена от симпатизант на протестите, който е присъствал на представянето на Бареков. Основната цел на срещата е била да се представи новият политически лидер и платформата му.

Говореше основно Бареков, но Цветан Василев стоеше до него, като допълваше и поправяше водещия, особено когато той издишаше откъм аргументи, разказва присъствал на събитието.

Основната риторика е била познатата от телевизионните изказвания на Бареков. Краткото изказване на Цветан Василев е било насочено най-вече срещу президента Росен Плевнелиев и Иво Прокопиев, съсобственик на "Икономедиа", съобщава източникът на сайта NОрешарски.

Габрово е родно място на банкера Василев и е спряган като град, в който новата партия ще бъде регистрирана.

След публикуването на новината Николай Бареков заяви пред няколко онлайн медии: "Тотална лъжа и клевета са публикациите, че Цветан Василев е представил партията ми в Габрово. По време на срещата ми в града присъстваха множество неправителствени организации като Съюза на индустриалците в България, "Будно Габрово" с председател Красимир Ташев, лекари, основатели на ГЕРБ, учители и представители на бизнеса. На тази среща никога и под никаква форма не е присъствал Цветан Василев. В залата имаше около 100 човека и те могат да го потвърдят. Доколкото знам, Цветан Василев само помага на волейболния отбор в града". Бареков допълни пред "Блиц", че цялата атака срещу него идва от медии, свързани с Иво Прокопиев.

Пред "Дневник" източник от Габрово обаче също потвърди, че среща в присъствието на банкера Цветан Василев е имало на 9 октомври преди предаването "Без цензура" и на нея са били някои от най-големите местни предприемачи.

Според информацията на изданието става дума за две различни срещи. И едната, за която говори Бареков, е била с много по-широк кръг хора. Другата е била в намален състав и именно на нея се е появил Цветан Василев.

През декември миналата година  Николай Бареков обяви, че влиза в тандем със CNN за нов 24-часов български новинарски канал. Turner Broadcasting System Europe Limited, компанията майка на CNN International, подписа споразумение със стартиращия скоро нов български канал News7. "Безкрайно съм щастлив, че една идея, която възникна в мен преди повече от година, вече е реалност. Уверен съм, че с експертизата на CNN и подкрепата на новия собственик Алегро Кепитъл News7 ще се превърне в изключителен успех", каза Цветан Василев, инициатор на този мащабен проект.

След няколко гафа на Бареков, станали повод „Господари на ефира” да разсмеят цяла България, Бареков повече не проговори за крупния проект. В гилдията коментират, че Цветан Василев не е бил очарован от устатото момче, което обича повечко да се хвали и да не си изпипва работата.

Но очевидно е, че собственикът на КТБ има нови планове за партийно строителство и Бареков има място в тях.

2 коментара

  • Връзка на коментара банкера Четвъртък, 17 Октомври 2013 10:34 публикуван от банкера

    Дали Бареков изобщо познава Цветан Василев? Може тая снимка да е колаж. Голямата въпросителна ще падне, като се видят "малките и средните фирми", дето спонсорират Бареков.

  • Връзка на коментара Poli Сряда, 16 Октомври 2013 17:32 публикуван от Poli

    То вече стана ясно, че тая новина дета Василев бил представил проекта на Барекове пълна измислица!

Влезте, за да коментирате