Антония Първанова, Любка Качакова и още двама искат да оглавят НДСВ

Сряда, 16 Октомври 2013 17:27 Публикувана в У нас Прочетена 836 пъти
Антония Първанова бе най-екстравагантната дама от царската партия. За едни избори тя си поръча плакат с название "Антония носи "Прада" Антония Първанова бе най-екстравагантната дама от царската партия. За едни избори тя си поръча плакат с название "Антония носи "Прада"

Четирима са официалните кандидати за лидерския пост в партия Национално движение за справедливост и възход (НДСВ), която бе основана от Симеон Сакскобургготски. Конгресът на партията ще се състои на 27 октомври и на него трябва да бъде избран председател след подадената оставка на Христина Христова след парламентарните избори.

Любка Качакова – общински съветник на НДСВ в СОС, и Антония Първанова – евродепутат на НДСВ потвърдиха, че ще участват в надпреварата за председател на НДСВ, съобщиха от партията. Стефан Кенов – секретар на НДСВ и председател на Младежкото НДСВ и Георги Найденов – председател на Съвета на НДСВ по икономика и финанси са другите двама, официално заявили кандидатурите си за лидерския стол в царската партия.

Членовете на Националния съвет на партията препоръчаха на кандидатите за председател да представят кратка автобиография и резюме на визията си за развитие на партията.

Сред останалите номинирани, но все още непотвърдили участие,  са Христина Христова – досегашен председател, Станимир Илчев – евродепутат, Минчо Спасов – бивш председател на парламентарната комисия по вътрешен ред и сигурност, Соломон Паси – бивш външен министър в кабинета "Сакскобургготски".

Според Устава на НДСВ няма краен срок за издигане на кандидати за председател, затова е възможно до конгреса да има и други кандидатури.

Влезте, за да коментирате