Борисов се опасява, че ще падне валутният борд

Четвъртък, 17 Октомври 2013 07:45 Публикувана в У нас Прочетена 1292 пъти

Бойко Борисов предупреди правителството на Орешарски, че ако продължи да взима заеми, това ще събори валутния борд, предаде Радио "Фокус"- Пловдив. Държавата ни няма да се оправи никога, ако това се случи, каза Борисов. 

Според него това правителство ще провали голяма част от проектите. "Занапред маса от големите проекти на България няма да могат да се направят, каза Борисов. Не казвам, че е умишлено, но ако бързо това не се направи, ние ще загубим милиарди европейски пари”.

 

Това правителство няма пари за кофинансиране, смята Борисов. Умножават се безработните у нас, вдига се броят на пенсионерите. Контрабандата в страната е тотална и приходните агенции в момента работят със спад от около 30%. При 10% плосък данък единствените приходи за бюджета са от двете агенции - Митници и НАП. „В момента те не събират приходи, изтъкна Борисов. В края на годината това ще стане доказан факт, но вече ще е късно. Ще тръгнат да взимат нови заеми и катастрофата за страната ни ще бъде пълна. Няма как при спад на приходите да се обещават увеличение на заплати и детски”. 

 

Борисов, който бе в Пловдив, за да открие детска ясла, иткъна още: "Вижте, влизам през главния вход, а не като Орешарски през задния". \СД

Последно променена в Четвъртък, 17 Октомври 2013 07:55
Влезте, за да коментирате