Вотът не мина, БСП изнесе представление в кулоарите

Четвъртък, 17 Октомври 2013 16:02 Публикувана в У нас Прочетена 1198 пъти
Премиерът Пламен Орешарски на парламентарната трибуна след гласуването по вота на недоверие Премиерът Пламен Орешарски на парламентарната трибуна след гласуването по вота на недоверие

Парламентът отхвърли в четвъртък втория вот на недоверие към правителството на Пламен Орешарски с 93 гласа "за", 118 "против" и 20 "въздържал се".

Вотът на недоверие бе за "провал в областта на регионалната политика".

Само депутатите от ГЕРБ подкрепиха вота на недоверие, от Коалиция за България и ДПС бяха против, а "Атака" се въздържа с изключение на един свой депутат, който също гласува против.

В началото на октомври Народното събрание отхвърли първия вот на недоверие към кабинета за "провал в областта на инвестиционното проектиране".

"Дори да реализираме всичките си програмни намерения за по балансирано развитие на регионите, едва ли ще успеем да заличим изцяло различията. Важното е да обърнем тенденциите и да спре раздалечаването между големите центрове и малките населени места", заяви премиерът Пламен Орешарски.

Неочакван "подарък" за премиера Пламен Орешарски подготви негов привърженик, с активно съдействие на червени депутати, осигурили му пропуск за парламента.

След като БСП, ДПС и "Атака" го спасиха и от втория вот на недоверие към правителството му, министър-председателят даде кратък брифинг в Народното събрание.

Той обаче бе ненадейно прекъснат, когато мъж на средна възраст внезапно се провря между репортерите и необезпокояван от служителите на НСО, се появи пред Орешарски.

Той благодари на всички депутати, които са подкрепили кабинета, и на опозицията за отправените критики, които щял да приеме като сигнал.

Вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че опозицията ще внесе в петък трети вот на недоверие към кабинета, който може да бъде за културата.

Заседанието на Народното събрание в четвъртък започна със скандал, след като председателят на парламента Михаил Миков даде кратко време за регистрация на депутатите. Електронната система отчете 152-ма народни представители. Това възмути лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и той напусна пленарната зала.

"Това е един шмекер, това не е председател", каза видимо ядосан Борисов пред журналисти в кулоарите на парламента.

Той обясни, че няма как за толкова кратко време депутатите да се регистрират. "Миков даде само 13 секунди за регистрация. За 13 секунди депутатите още не си бяха седнали на местата", каза Борисов.

Последно променена в Четвъртък, 17 Октомври 2013 18:21

1 коментар

  • Връзка на коментара Няма значение Четвъртък, 17 Октомври 2013 17:06 публикуван от Няма значение

    Виждал съм как от раз скача с 50 бройки!

Влезте, за да коментирате