Бареков стяга шествие с февруарските протестиращи в неделя

Четвъртък, 17 Октомври 2013 19:51 Публикувана в У нас Прочетена 1221 пъти
Въпреки турнетата си из страната Бареков не изпуска от поглед жълтите павета Въпреки турнетата си из страната Бареков не изпуска от поглед жълтите павета

"Надявам се шествието в неделя отново да събере всички, които успяхме да се разделим през февруари. Време е да се обединим, защото имаме конкретни каузи - оставките на Плевнелиев и Овчаров, битката с монополите.”

Това коментира Ангел Славчев, който бе едно от лицата на протестите през февруари, пред сайта на Николай Бареков.

Журналистът призовава всички български граждани, които не са загубили духа на февруарския протест, в неделя от 18 часа да направят шествие от Министерството на икономиката и енергетиката до Президентството.

"Протестът е отворен за всички, които не са доволни от това, което се случва в държавата. Надявам се да привлечем и лица от протестния маратон в София. Не се противопоставям на този маратон, уважавам тяхното мнение. Смятам обаче, че само с оставки няма да се случи нужната промяна - трябва по-генерално да се решат проблемите, трябва ни по-широка подкрепа. Вече имаме и тази на Николай Бареков", каза Славчев.

Протестът в неделя ще върне февруарската кауза, обяснява Борислав Райчев от Гражданско движение "Сила".

"Той ще е по-различен от протестите в София през последните месеци. Досега те бяха просто срещу нещо, само и само да се бутне правителството. Сега разликата е голяма - имаме конкретна цел - да кажем "не" на енергийната мафия, "не" на монополите. Искаме някой да работи, независимо от коя партия е и да отстранява паразитите", обясни Райчев.

5 коментара

 • Връзка на коментара Колев Петък, 18 Октомври 2013 12:18 публикуван от Колев

  Няма лошо!

 • Връзка на коментара linc Петък, 18 Октомври 2013 10:45 публикуван от linc

  Браво на него!!!

 • Връзка на коментара Дафина Петък, 18 Октомври 2013 10:39 публикуван от Дафина

  Евала, не трябва да се отказваме от целите си за по-добро бъдеще и да се преборим със системата, която в момента просто ни души... Ако имам възможност, и аз ще се включа в протеста тази неделя.

 • Връзка на коментара Бариера Петък, 18 Октомври 2013 10:38 публикуван от Бариера

  Щом ги влече да си шестват, ние сме свикнали в годината на протестите...

 • Връзка на коментара Поли Петък, 18 Октомври 2013 10:37 публикуван от Поли

  Напълно подкрепям!

Влезте, за да коментирате