Реформаторският блок: Правителството на БСП, ДПС и "Атака" да подаде оставка

Четвъртък, 17 Октомври 2013 20:35 Публикувана в У нас Прочетена 854 пъти

Правителството на БСП, ДПС и "Атака" вкарва България в нова криза и трябва да подаде оставка, парламентът да се саморазпусне, а президентът да свика предсрочни избори, обявиха в декларация от Реформаторския блок в четвъртък.

В нея се посочва, че невъзможността на управляващите да се справят с бежанците "е на път да се превърне от управленски провал в хуманитарна катастрофа за потърсилите помощ у нас и в дълбока рана в националното достойнство на самите българи".

Според Реформаторския блок правителството не охранява границите на страната, не гарантира националната сигурност, не осигурява задължително ниво от хуманно отношение към бежанците и не спазва международните спогодби и изисквания в подобни случаи.

"Всичко това не само пряко заплашва здравето на подслонените у нас бежанци, но и драматично уронва международния престиж на държавата ни и поставя под съмнение състрадателността и цивилизоваността на българските граждани", заявяват от Реформаторския блок.

Оттам искат още кабинетът да направи спешен финансов анализ за нужните средства за справяне с проблема, да настоява пред ЕС за финансиране, а президентът да свика Консултативния съвет за национална сигурност по въпроса.

Влезте, за да коментирате