Лекарите се надигат срещу убийците на Ники във Враца

Събота, 19 Октомври 2013 14:02 Публикувана в У нас Прочетена 1022 пъти

Лекарите от цяла България подкрепят семейството на Николай Димитров от Враца и са готови на масов протест. „По повод убийството на 16-годишния младеж от Враца, чиито родители са лекари, залата гласува декларация в подкрепа на справедливите искания на цялата общественост за справедлив процес срещу извършителите”, съобщиха от лекарския съюз по повод извънредния събор на Българския лекарски съюз.

Извънредният събор в Равда беше открит от почетния председател на БЛС д-р Димитър Игнатов, съобщава "Конкурент". В приветствието си към делегатите той каза, че сега повече от всякога съсловието има нужда от обединение в защита на своите интереси.

В декларацията, разпространена до медиите, освен съпричастността си към ужасната трагедия в семейството на родителите на Неке, които са техни колеги, медиците изказаха и своята категорична професионална позиция за очевидната връзка между нанесения побой и смъртта на момчето. Те настояха за най-тежкото наказание за умишлено причинената смърт на дете, без право на замяна.


„Настояваме за ускорени съдебни процедури, декларирайки съсловна бдителност в хода на този съдебен процес! Готови сме за активни и масови протестни действия в случай на протакане и/или безнаказаност за тази отвратителна агресия срещу живота на децата ни!”, пише в заключение в специалната декларация на медиците.

 

Преди ден граждани във Враца масово се стекоха пред съда, за да настояват за справедливо наказание на убийците на Ники. Тричленен състав на Врачанския съд остави за постоянно в ареста Цофъра, Скинаря и Акулата.\СД

Последно променена в Събота, 19 Октомври 2013 14:34
Влезте, за да коментирате