Борисов: Народът да си понесе последиците от избора

Събота, 19 Октомври 2013 22:26 Публикувана в У нас Прочетена 1091 пъти

Случващото се в момента у нас отеква много тежко в Европа. Етническа партия с националистическа, с бивша комунистическа да управляват - това няма никаква легитимност, но това си е избрал народът и трябва да си понесе последиците, коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Белгия, цитиран от бТВ. Той увери, че „на следващи избори съм сигурен, че хората няма да ги подредят по този начин”.

Бившият премиер е в Гент за погребението на с Вилфред Мартенс.„Видяхте как го изпрати Европа. Всички държавни мъже, всички хора от ЕНП, които са основните фактори в Европа, дойдоха да му се поклонят. На фона на това поведението на "Атака", излизайки от българския парламент при едноминутното мълчание - можете да видите разликата”, отбеляза Борисов.

 

На въпрос дали е изгорил всички мостове с ДПС Борисов отговори: „За съжаление те се държат така в парламента, сякаш най-големите им врагове са ГЕРБ, а не „Атака”.„За съжаление, Станишев и Доган си избраха такава коалиция. В тази ситуация сега най-малко може да се говори за диалог. След като поголовно сменят хора, харчат пари, намаляват приходите и въвеждат държавата в режим, след това да няма оправяне”, каза още председателят на ГЕРБ.

 

„Ясно е, Орешарски е неопитен човек. Той никога не е бил експерт. Но поне там да питат служителите на МВР, има хора грамотни, могат да им дадат съвет”, каза Борисов по повод прилива на бежанци. „Милиарди трябва да се инвестират в Сирия, Ливан, за да задържат тези хора там и да не идват към България. Да, разходи са, но на фона на това, което би могло да се случи впоследствие, са нищо за ЕС. Г-н Йовчев казва: От 1 януари ще има 11 000. А от 5 януари колко ще са? А на 5 юни? А на 1 август? С тези темпове, с които върви войната, може за година, година и половина да станат 50 000-60 000. Това е един среден български град”. \СД

Последно променена в Събота, 19 Октомври 2013 22:35
Влезте, за да коментирате