4 партии влизат в парламента, още 2 имат шансове

Неделя, 20 Октомври 2013 10:25 Публикувана в У нас Прочетена 1429 пъти

Ако изборите бяха днес, само четири партии ще намерят място в парламента, сочи проучване на Маркет Линкс в периода Юли-Септември 2013-та.

Място в парламента ще намерят ГЕРБ, БСП, ДПС и Реформаторският блок. Под чертата остават Атака, НФСБ и други партии, сред които и партията на Бареков, която има нищожно малка подкрепа.

ГЕРБ отново ще спечели изборите, ако те са днес, прогнозира изследване на Маркет Линкс. Партията на Бойко Борисов събира 23.8% подкрепа. Втора политическа сила очаквано е БСП, акумулирайки подкрепата на 20.5% от избирателите.

Трета сила е Реформаторският блок с 5.5%, а последни в парламента ще попаднат от ДПС с 4.8%.

При това разпределение е логично да се очаква управлението да бъде поето от дясна коалиция, което обяснява неистовия инат на моментните управляващи да останат на власт на всяка цена, въпреки продължаващите вече 4 месеца протести.

Две партии имат шансове все пак да се намесят в битката за разпределение на депутатските места. Това са НФСБ с 2.1% и Атака с 3%.

Друга интересна тенденция е, че ГЕРБ и Реформаторите увеличават процентите си спрямо юли, за сметка на БСП и ДПС, които всеки изминал ден на власт губят доверието на избирателите.

Влезте, за да коментирате