Интервюто на Диков с Бареков взриви мрежата

Неделя, 20 Октомври 2013 11:26 Публикувана в У нас Прочетена 2573 пъти

„В историята на медийната машина, която беше изградена около Цветан Василев и Делян Пеевски, това далеч не е първият опит за разправа с хора, които застават срещу интересите на тази група. Никога досега обаче кампанията не е била толкова истерична и масова.”

Подобни мнения споделят повечето участници във форумите в интернет след интервюто на Сашо Диков с Николай Бареков по Нова телевизия.

„Кампанията мобилизира всички медии, които гравитират около КТБ и депутата от ДПС, но този път в нея се включиха също политици и хора, които биват представяни като “анализатори”, пише във ФБ форумец.

В предаването в събота Сашо Диков извади документи, с които опроверга нападките срещу президента, че си е купил къща в Гърция, като е броил парите кеш.

Според документите парите за къщата в Халкидики са били преведени по банков път – през месец октомври 2007 г.

Бареков изрази съмнение, че документите са автентични и попита Диков откъде ги има.

Водещият му отвърна, че документите е взел от същото място, от което Бареков е извадил и своите – от НАП. Диков добави още, че са ползвали документи и от данъчните власти на Гърция.

Бареков обяви, че тези документи нищо не доказват. „Ако успееш да докажеш, че е така, печелиш приза за адвокат на президента, ти се справяш по-добре от адвокат”, каза той иронично.

Бареков обясни още, че пети ден очаквал президентът да го даде на съд за клевета. ”Призовавам г-н Плевнелиев да ме съди, да сезира прокуратурата за мен и да отговори на всички въпроси”, каза Бареков.

Нетът загря от възмутени зрители от Бареков:

„Кампанията срещу Плевнелиев беше проведена така, че да няма нито един ден без публикация по всеки канал в групата на Пеевски. Според данните на Perceptica, която е агенция за медийни анализи, специализираща в мониторинг, измерване и анализ на социални и традиционни медии само през тази седмица има 112 негативни публикации срещу президента.

Схемата, по която сработи цялата пропагандна машина, беше следната: обикновено се избира по една медия на ден, която да е водеща и да даде тон на останалите, които да преповторят посланието. Например, след като TV7 започна атаката, създадената от нея “новина” беше подета и усилена първо от онлайн медиите на групата (vsekiden.com, blitz.bg, cross.bg, inews.bg и др.), след това повтаряна цял ден в новинарските емисии на телевизията, а на следващия ден и от вестниците. Докато мастилото по хартиените издания още не беше изсъхнало, застъпваше отново сутрешният блок на телевизията.”

„В кампанията този път се включиха и политици. Освен Николай Бареков като острие на атаката срещу президента този път застана и Мария Капон. С поддържаща роля в нея участваха и хора като социолога Кънчо Стойчев, журналисти като Петьо Блъсков и (с епизодична поява), Тошо Тошев. Сред интересните моменти в кампанията беше, че сега в нея участваха и “24 часа” и “Труд”, които доскоро само пасивно подкрепяха Пеевски и Цветан Василев, като пишеха за тях само в краен случай. Още на втория ден публикуваха абсолютно идентични текстове на двата сайта”, анализира скандалното предаване.

5 коментара

 • Връзка на коментара vitz Понеделник, 21 Октомври 2013 12:37 публикуван от vitz

  Barekov e upotreben kaput!

 • Връзка на коментара Гладиол Каракочев Понеделник, 21 Октомври 2013 11:38 публикуван от Гладиол Каракочев

  Бареков е капут !!!

 • Връзка на коментара отговор Неделя, 20 Октомври 2013 22:34 публикуван от отговор

  Ако Президента беше отговорил на Бареков -всичко щеше да е приключило.Но има нещо гнило и затова се мълчи.

 • Връзка на коментара Поли, Неделя, 20 Октомври 2013 22:06 публикуван от Поли,

  Сашо Диков яко издишаше в разговора с Бареков. Аман от разни прехвалени журналисти...

 • Връзка на коментара Колев Неделя, 20 Октомври 2013 18:10 публикуван от Колев

  И в крайна сметка кога ще разберем истината! Или пак ще и се размине!?

Влезте, за да коментирате