Печат на тази страница

Огнян Минчев: Близък ли е Костов до корпоративно-търговския картел?

Понеделник, 21 Октомври 2013 17:40 Публикувана в У нас Прочетена 1273 пъти
Оценете
(5 гласа)

Вeрни ли са слуховете за близост на Иван Костов до корпоративно-търговския картел, който управлява страната?

Това попита политологът Огнян Минчев чрез фейсбук профила си часове след интервюто на бившия премиер и екслидер на ДСБ за предаването “Нека говорят” на bTV в неделя.

„Подкрепял съм открито и категорично Иван Костов като премиер и държавник в периода 1997-2001 г. за редица негови политически решения и действия.

Платил съм цена на публично оплюване за това – вече 15 години я плащам. Това ми дава известно легитимно право да попитам публично: Верни ли са слуховете и мненията на редица близки до г-н Костов политически фигури за дългосрочни специални отношения на близост между него и водещи фигури на корпоративно-търговския картел, който днес управлява България? Има поредица косвени аргументи в подкрепа на подобна близост. Последният от тях е косвената – но силна защита, оказана от г-н Костов на Делян Пеевски в последното му интервю. Това не е въпрос, който задавам от лично любопитство. Ако подобна близост – и обвързаност съществува, това би имало сериозно въздействие върху свободата на действие и шансовете за успех на новосформирания Реформаторски блок”, пише Минчев.

В интервюто си Костов коментира, че Делян Пеевски е демонизиран и партиите не би трябвало да се занимават с него, а с политика.

Влезте, за да коментирате