Депутатите днес извънредно ще мъчат постигане на кворум

Вторник, 22 Октомври 2013 07:59 Публикувана в У нас Прочетена 741 пъти

Народните представители ще работят извънредно днес от 10 до 17 часа. Това се наложи след няколко провалени заседания заради липсва на кворум в пленарна зала.

Програмата на заседанието предвижда гласуване на първо четене на промени в Закона за местните данъци и такси. Депутатите ще обсъдят още:

първо чете не законопроект за изменение и допълнение на Закона за данъците върху доходите на физическите лица; първо гласуване на законопроект за изменение и допълнение на Закона за корпоративното подоходно облагане; първо гласуване на законопроект за допълнение на Закона за счетоводството; първо гласуване на законопроекти за изменение и допълнение на Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина.

Като пета точка в програмата е проекторешението, предложено от „Атака” за налагане на мораториум върху придобиването на право на собственост върху земя на територията на Република България от страна на чужденци и чуждестранни юридически лица до 1 януари 2020 г.

Ще се проведе и парламентарен контрол, в който ще участват 10 министри от кабинета: Цветлин Йовчев, Таня Андреева, Анелия Клисарова, Петър Стоянович, Мариана Георгиева, Петър Чобанов, Ангел Найденов, Хасан Адемов, Иван Данов и Димитър Греков.

Влезте, за да коментирате