Печат на тази страница

"Ройтерс": Мораторуимът може да затвори пазара на ЕС за българи

Сряда, 23 Октомври 2013 11:13 Публикувана в У нас Прочетена 645 пъти
Оценете
(1 глас)
Българите бяха наемани основно за сезонна работа, а от 1 януари те може да се лишат от шанса да се конкурират с европейците и за по-добри работни места Българите бяха наемани основно за сезонна работа, а от 1 януари те може да се лишат от шанса да се конкурират с европейците и за по-добри работни места

Всяка ревизия на присъединителния договор на България може да бъде посрещната с реципрочни действия от страните членки на ЕС, включително с потенциално удължаване на изтичащата на 1 януари 2014 г. забрана българи да могат да работят постоянно, в която и да е държава от съюза.

Такава прогноза прави "Ройтерс" в сряда по повод новия мораториум на продажбата на българска земеделска земя на чужденци до 2020 г., приет с гласовете на "Атака", ГЕРБ и БСП във вторник.

Агенцията цитира говорителката на еврокомисаря Мишел Барние – Шантал Хюс, която коментира пред БНР, че "ако България иска мораториумът да остане в сила след началото на следващата година, тогава трябва да получи подкрепа от всички останали страни в ЕС. Това означава и ревизия на присъединителния договор и новото му ратифициране от всичките 28 страни".

Влезте, за да коментирате