Окупираха и Журналистическия факултет

Четвъртък, 24 Октомври 2013 12:43 Публикувана в У нас Прочетена 831 пъти
Този надпис се появи вчера пред 272-ра аудитория на Софийския университет Този надпис се появи вчера пред 272-ра аудитория на Софийския университет Източник: OFFNews

Около 40 студенти по журналистика се разбунтуваха и блокираха Зала 13 на Факултета по журналистика. Те изразиха солидарност с колегите си от Софийския университет, чиято окупация на 272-ра аудитория продължава втори ден.

Студентите от Факултета по журналистика в Зала 13 трябваше да слушат лекция по медиен език и стилове на писане, водена от Андреана Евтимова.

Очаква се днес няколко преподаватели да говорят пред студентите в ролята на гост-лектори, поканени от самите студенти.

Вчера подобен протест проведоха и студенти от Нов български университет.

Вчера бъдещите юристи поставиха началото на студентското недоволство, като окупираха залата, където проф. Димитър Токушев трябваше да има лекция. Преподавателят е шеф на Конституционния съд, който на практика остави Делян Пеевски да продължи да депутатства от групата на ДПС.

Студентите не позволиха на Токушев да проведе лекцията си и излязоха с декларация защо се налага тази окупация, която ще продължи до петък. В нея те обвиниха своя преподавател Токушев в неморалност, а той днес заяви, че е обиден.

Двама от протестиращите студенти прекараха нощта в аудиторията, а други са се прибрали по домовете си, но още към 6-7 часа тази сутрин отново са дошли в окупираната аудитория, за да сменят колегите си.

Един от прекаралите нощта в СУ е докторът по история Константин Голев. Той заяви пред БНР, че няколко десетки души са искали да останат да нощуват в СУ, но са решили да се съобразят с препоръката на пожарната в сградата да не остават големи групи хора след 22 часа и затова са останали да нощуват само двама души.

Редактор: Рени Нешкова

Последно променена в Четвъртък, 24 Октомври 2013 12:53
Влезте, за да коментирате