Ангел Найденов се уплаши от руския министър на отбраната

Четвъртък, 24 Октомври 2013 14:57 Публикувана в У нас Прочетена 3345 пъти
Руският министър на отбраната Сергей Шойгу. Снимка: AFP. Руският министър на отбраната Сергей Шойгу. Снимка: AFP.

България направи голяма крачка назад в отношенията си с партньорите от НАТО, след като на срещата в Брюксел на министрите на отбраната не взе участие Ангел Найденов. Още по-скандалното бе, че седмица преди това в сайта на министерството беше пуснато съобщение, според което страната ни ще бъде представена от зам.министъра от квотата на ДПС Неджми Али. После тихомълком съобщението за неговото участие беше свалено без никакви обяснения. На въпрос от Свободен народ он лайн от пресцентъра отговориха, че г-н Али бил...в отпуск.

Едновременно с това в програмата на министъра Ангел Найденов няма нито едно обществено известно събитие, на което той да е присъствал. Единствено е регулярното заседание на ИБ на БСП, което се провежда всеки вторник. Още по-озадачаващо е, че на срещата са присъствали повечето  военни министри от НАТО. Били обсъдени твърде важни и актуални проблеми, пред които е изправена България. Освен военните учения и съвместните действия в Афганистан вчера се е състояла специална среща в щаба на НАТО между министрите й и руския министър на отбраната Сергей Шойгу. Те са обсъдили  проблемите по обезпечаването на европейската сигурност, противодействието на международния тероризъм и перспективите пред бъдещото развитие на отношенията между Русия и НАТО.


Страната ни е била представена на ниво посланик в лицето на Иван Найденов, който е присъствал като обикновен слушател. В замяна на това военното ведомство е изпратило мощна журналистическа делегация, която да отрази събитието. В информационното пространство обаче не се появи нито една публикация.

 

Най-комичното е, че агенция  Фокус публикува вчера дописка, в която се твърди, че нашият човек в Брюксел е Неджми Али. „Продължава участието на заместник-министъра на отбраната Неджми Али в срещата на министрите на отбраната на страните-членки на НАТО, която се провежда в главната квартира на Алианса в Брюксел, Кралство Белгия, съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната.Ще се проведе заседание на Съвета НАТО-Русия и съвместно заседание с партньорите в операцията на Международните сили за поддържане на сигурността в Афганистан“, пише в нея.


Остава да виси въпросът за пасивността на управляващите в отношенията с НАТО, като имаме предвид резултатите от срещата с руския министър. „Няма да има обща работа между НАТО и Русия по въпроси за противоракетната отбрана, защото колегите от НАТО не са достатъчно предсказуеми”,  заявил след срещата руският министър на отбраната Сергей Шойгу, цитиран от Интерфакс.

Отсъствието на министъра и зам.-министъра означава едно - страх да не се навира той и упрявляващите между шамарите на руснаците.

 

Как Шойгу размаха пръст на военните министри от НАТО четете тук:

http://svobodennarod.com/world/3240-shoigu-obezorazhil-generalite-ot-nato-spored-komsomolyoskaya-pravda.html

 

Последно променена в Петък, 25 Октомври 2013 12:38
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

1 коментар

  • Връзка на коментара Бесепар Понеделник, 16 Март 2015 01:16 публикуван от Бесепар

    Малоумници!!!! За изданието става дума!!!

Влезте, за да коментирате