Раздавал ли е Дянков над 20 заплати за своите?

Четвъртък, 24 Октомври 2013 18:34 Публикувана в У нас Прочетена 858 пъти

В Министерството на икономиката по време на управлението на ГЕРБ и на Симеон Дянков като министър, когато "народът ядеше неговия бюджет, наречен "постна пица", той е раздавал на подчинените си над 20 заплати на човек на година, обяви депутатът от БСП Петър Мутафчиев. Това е ставало всяко тримесечие. Директорите във финансовото министерство в един момент са получавали по 5000 лв. на месец над заплатата, а началниците на отдели – с 3000 лв. отгоре. Според данните на БСП сумата на бонусите за януари 2010 г. е била 280 000 лв., в края на 2010 г. става 600 000 лв., а в края на 2012 г. - 900 000 лв.

„За чиновници, директори на дирекции, главни секретари и по-ниско ниво в класификатора служители, твърдя категорично, че такива възнаграждения особено на месечна основа няма”, каза на брифинг в парламента депутатът от ГЕРБ Владислав Горанов, цитиран от бТВ. Той предположи, че БСП използва манипулации, за да оправдае бъдещи съкращения в администрацията. Докато е бил в Министерство на финансите в качеството си на заместник-министър, порядък от около 20 заплати годишно са взимали евентуално двама души – шефът на НАП и шефът на Агенция „Митници”.

 

$Ще припомня, че в мандата на Тройната коалиция имаше съветници в политическите кабинети и заместник-министри, които са получавали над половин милион лева в хода на участието им на тези постове”, каза той. Горанов изтъкна, че именно по време на мандата на ГЕРБ било променено законодателство в над 60 закона, за да бъдат премахнати порочните практики за допълнително материално стимулиране, особено обвързано с контролните функции на администрациите.

 

Редактор: Светломира Димитрова

Последно променена в Четвъртък, 24 Октомври 2013 18:41
Влезте, за да коментирате