ГЕРБ поиска оставка на кабинета за костинбродския казус

Петък, 25 Октомври 2013 13:28 Публикувана в У нас Прочетена 708 пъти

Парламентарната група на ГЕРБ поиска с декларация от трибуната на Народното събрание оставката на правителството и предсрочни избори.

В документа се посочва, че организираният от днешните управляващи партии скандал за злепоставянето на ГЕРБ в деня за размисъл и изборния ден на 12 май хвърля сянка върху легитимността на този парламент.

 

Официалната позиция на ГЕРБ дойде след произнасянето на прокуратурата по казуса с костинбродските бюлетини.

"Нашата позиция предизвика бурна реакция на участниците в този режисиран сценарий. Тя издаде тяхната уязвимост и гузна съвест заради противозаконната клеветническа кампания, която организираха”, се казва в декларацията.

В нея се изтъкват 130-те дни протестит срещу политическата класа и нейните задкулисни схеми.

„За създадения правен, политически и обществен абсурд не трябва да се мълчи. ГЕРБ е единствената опозиционна партия и е длъжна да алармира за него. Ние се въздържахме от коментари дълго време, докато прокуратурата успее след светкавичната си реакция за оповестяване на сигнала да приключи бързо и с неговото доказване. Съобщението, че проблемът, който в деня за размисъл бе определен като „опит за държавен преврат" се оказа административен пропуск, ни даде основание да изразим най-накрая и нашата позиция. Да направим това от парламентарната трибуна е наше конституционно право. А за всеки, който все още вярва, че депутатите трябва да спазват закона и нормите на политическия морал, то е и неприкосновено”, декларираха от ГЕРБ.

"Сблъсъкът в петък се разигра пред очите на българските граждани и нашите деца. Вместо урок по толерантност към опонента, вместо пример за публично поведение и морал, те видяха злия, грозния образ на тези, които крепят днешното управление", заявиха от ГЕРБ.

"След окупирания ни парламент студентите на България окупираха и университетите. И това го правят, ясно заявявайки, че са срещу порочните политически нрави и с искане за възстановяване на обществения морал. А това е поредното доказателство, че дължите на България вашата оставка и само с нея ще върнете България на хората", допълват в декларацията си депутатите от ГЕРБ.

Редактор: Рени Нешкова

Влезте, за да коментирате