Скандал между Сидеров и зам.-шеф на ”Синьо единство” в парламента

Петък, 25 Октомври 2013 14:01 Публикувана в У нас Прочетена 1075 пъти
Скандал между Сидеров и зам.-шеф на ”Синьо единство” в парламента Снимка: БГНЕС

Лидерът на “Атака” Волен Сидеров даде брифинг в кулоарите на парламента, който прерасна в скандал между зам.-председателя на „Синьо единство” Гергана Николова и депутати на Сидеров.

„Синьо единство” се образува от недоволни от политиката на СДС около Мартин Димитров и Надежда Нейнски, преди синята партия да се оглави от Божидар Лукарски.  Те напуснаха СДС, а днес и  двете формации са част от Реформаторския блок.

На брифинга на „Атака” Николова връчи на Сидеров брой на в. “Протест”, издание на "Протестна мрежа", съобщиха Offnews и "Дневник".

Зам.-председателят на „Синьо единство” Николова първо се представи като учителка и протестираща, влязла в парламента заедно с друга жена, за да се запознае с начина, по който функционира Народното събрание.

След като получи вестника, Сидеров попита дали ще пуснат и негов материал в него, но негови депутати нападнаха Николова и я питаха как е влязла в НС.

Журналистка от телевизията на Сидеров „Алфа” пък попита колко ú плащат, за да протестира.

Николова обяви, че мораториумът върху продажбата на земи на чужденци е голяма глупост и обвини депутатите от "Атака", че с поведението си преминавали всякакви граници. Тя поиска извинение от зам.-председателя на "Атака" Десислав Чуколов, че показал среден пръст на протестиращите.

По-късно уточни пред журналисти, че е влязла с помощта на депутат от ГЕРБ, когото обаче не познава добре, Тя призна, че е зам.-председател на "Синьо единство".

Оказа се, че този депутат е Делян Добрев от ГЕРБ.

Депутати от „Атака”, сред които бе и Чуколов, викнаха "Позор" и отвърнаха, че връщат българската земя на българите.

Те обясниха още, че на антиправителствените протести срещу депутати от "Атака" хиляди хора хвърляли камъни, а Кристиян Димитров показа белег от рана с 6 шева.

Волен Сидеров обясни, че решението за удължаване мораториума е гласувано и трябва да се изпълнява от правителството.

“Не мога да разбера защо нещо, което са го гласували във вторник, сега го обявяват за лудост или за не зная какво още”, коментира той изказването на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за всеобщата лудост, която ги подвела.

Сидеров напомни, че Конституционният съд не може да отмени решение, а само закон. Според него никой няма да ни изключи от Европейския съюз и дори няма да има и опит за наказание.

Пред "Фокус" Делян Добрев каза, че осигурил пропуск на Николова за достъп до НС по молба на Мартин Димитров от "Синьо единство", за да може от „Протестна мрежа” да присъстват на петъчния парламентарен контрол.

"С нашите партньори от Реформаторския блок считаме, че гражданите трябва да могат свободно да наблюдават работата на парламента”, обясни Добрев.

 

Редактор: Рени Нешкова

1 коментар

Влезте, за да коментирате