107 км ограда на границата с Турция готова до февруари

Събота, 26 Октомври 2013 11:28 Публикувана в У нас Прочетена 618 пъти

До края на февруари се очаква окончателно да бъде направена 107-километровата ограда по границата ни с Турция. Това ще телени заграждения, които ще бъдат изградени в този участък.

Това каза министърът на отбраната Ангел Найденов в предаването „Седмицата” на Дарик радио, по повод теленото съоръжение, което ще се постави между Лесово и Крайново.

Целта е да се възпрепятстват всички, които се опитват нелегално да преминат през южната ни граница. Незаконното преминаване на границата ни от бежанци в последните седмици започна да се превръща в епидемия.

„Причината да се изгради това съоръжение е силно пресеченият релеф на местността, което затруднява възможността да се наблюдава територията на граничния участък и да се реагира своевременно. Границата в момента в този участък се пази с термо наблюдение и с гранични полицейски части, които отговарят точно затова. Българската армия се ангажира с това, защото разполагаме с инженерни части, които разполагат и с техника, и с опит”, допълни министър Найденов.

„Една подобна задача в този момент е единствено по силите на въоръжените сили. Това не влиза в противоречие със законовите правомощия и отговорности на Българската армия, тъй като има съответно формулирана мисия за подпомагане на населението в мирно време”, заключи военният министър Ангел Найденов.

Редактор: Рени Нешкова

Влезте, за да коментирате