Бареков: Като поведох бунта срещу Виденов, неволно помогнах на Костов

Събота, 26 Октомври 2013 16:33 Публикувана в У нас Прочетена 1915 пъти
Бареков: Като поведох бунта срещу Виденов, неволно помогнах на Костов Снимка: Бареков.ком

Николай Бареков предупреди студентите, окупирали Ректората, в специално обръщение, публикувано в сайта му. В отвореното писмо той задава въпроси и споделя изстрадал опит от бунтовната 1997г.

В него бившият водещ се представя като водач на бунтовете срещу Жан Виденов през зимата на 1997г., когато неволно, без да иска е помогнал на Иван Костов да дойде на власт.

С този пример той предупреждава студентите, като споделя личния си опит и от онези години. Бившият студент припомня как вдигнал „на крак университетите” в родния си Пловдив, обаче не се получило както го е искал. Бареков обаче не споменава какво точно е искал.

„Основното ви искане са предсрочни парламентарни избори. Но нали знаете, че след тях ще вкарате разпадащия се ГЕРБ на власт, в комбинация не с любимите ви “реформатори”, а в пакет с някоя националистическа партия? Знаете ли, че от ГЕРБ ви използват, за да заметете следите от крадливото им управление”, пише той.

В откритото си писмо до „ранобудните” студенти фронтменът на турнето „България без цензура” развива основните си тези, като акцентира върху ролята на президента Плевнелиев.

„Може би не гледате телевизия и не знаете, че Росен Плевнелиев, вашият любим “обединител”, отказва да отговори на въпроса за рушветите. Нали знаете, че като гражданин имам право да питам Плевнелиев за неговото минало? Един европейски президент си отиде, само защото в академичния си труд не беше упоменал, че е цитирал свой колега, а Плевнелиев крие зад президентската институция тъмното си минало”, коментира Бареков.

„Скъпи студенти, сигурно знаете, че Асен Генов не случайно е с вас, за да сложите ефектна точка на фиаското с оределия #ДАНС withme на 100 метра по жълтите павета от вашия университет”, казва авторът на писмото.

„Знаете ли че веригите, с които залостихте вратите на Алма матер са същите, с които ГЕРБ-ерските гаулайтери щурмуваха наскоро българския парламент. И какво общо има веригата със свободата? Нали е символ на робството”, метафорично анализира ситуацията политикът Бареков.

Накрая Николай Бареков заключава, че ще „формулира отношението си към тях като политически субект”, едва след като те отговорят на въпросите му.

 

 

Редактор: Рени  Нешкова

8 коментара

 • Връзка на коментара klazarova Събота, 07 Декември 2013 23:30 публикуван от klazarova

  ИБАХТИ КАПУТА. БЮРЕК

 • Връзка на коментара БЮРЕКОВ КАПУТ Вторник, 05 Ноември 2013 18:40 публикуван от БЮРЕКОВ КАПУТ

  ПРИЯТНО МИ Е, БЮРЕКОВ. КАПУТ БЮРЕКОВ.

 • Връзка на коментара Гладиол Каракочев Понеделник, 28 Октомври 2013 15:50 публикуван от Гладиол Каракочев

  Сладък, но капут, даже Бюреков ибрикчията на КТБ е най-големия капут от всички капути. Предполагам, че е правен с обратната страна на уя

 • Връзка на коментара жо Понеделник, 28 Октомври 2013 15:10 публикуван от жо

  Ах колко е сладък

 • Връзка на коментара Гладиол Каракочев Понеделник, 28 Октомври 2013 10:51 публикуван от Гладиол Каракочев

  Бареков е капут!!!

 • Връзка на коментара Весела Събота, 26 Октомври 2013 23:38 публикуван от Весела

  Така е! Благодаря на Господа Бога, че най-сетне ни прати Спасител! Господин Бареков дори проявява излишна скромност, защото лично си спомням как навремето уби Хитлер и сложи край на Втората световна война, а после кръвопийските съюзници тиражираха измислицата, че било самоубийство, за да не признаят делото на този велик син на Клета Майка България!

  И въпреки че за това не се говори официално, всички знаем, че именно Бареков, а не някой друг спомогна за победата на Севера над Юга, като преди това убеди Линкълн, че на робството трябва да му бъде сложен край. За участието му във Френската революция няма да споменавам, там всичко е отдавна известно. А и господин Бареков нямаше никаква вина, че Робеспиер ще започне да коли наред.

  Но дори и за малките деца отдавна не е тайна, че не друг, а именно добрият Николай им оставя подаръци за Коледа, само че се е маскирал с бялата брада, за да остане инкогнито.

  Народът е с теб, господин Бареков!

 • Връзка на коментара Vanesa Събота, 26 Октомври 2013 17:36 публикуван от Vanesa

  Добро обръщение на Бареков и дано са разбрали добре думите му да не се окажат студентите използвани от ГЕРБ за да се върнат отново на власт.

 • Връзка на коментара Evines Събота, 26 Октомври 2013 17:14 публикуван от Evines

  С това си обръщение Бареков показва, че е бил винаги съпричастен към политическата обстановка в страната. Дори е свалил Жан Виденов навремето участвайки в протестите. Той показва че разбира студентите като не симпатизира на определена позиция. Добро обръщение на Бареков!

Влезте, за да коментирате