Близнашки: Ретрогради в БСП не разбират защо подкрепям студентите

Събота, 26 Октомври 2013 17:37 Публикувана в У нас Прочетена 962 пъти
Проф. Георги Близнашки Проф. Георги Близнашки

„Най-мрачните сили в партията не могат да се примирят, че има хора, които не споделят тяхната гледна точка, независимо от доводите и аргументите, които човек излага в подкрепа на студентската окупация.”

Това каза за Агенция „Фокус” проф. Георги Близнашки, преподавател по конституционно право в Софийския университет „Св. Климент Охридски” и бивш депутат от БСП.

Той каза, че не се притеснява ни най-малко от искането да бъде изключен от партията: „Въобще има хора, които за съжаление продължават да живеят в миналото и може би ще си остане така до края на дните им”, добави проф. Близнашки.

„Винаги съм се борел Българската социалистическа партия да се преобразува в една съвременна социалистическа партия от европейски тип и никога не съм се примирявал с остатъците от сталинизма. Все пак нека не забравяме, че нашата комунистическа партия беше една от най-просталински ориентираните в цялата история на световното комунистическо движение”, посочи проф. Георги Близнашки.

По думите му конференцията на софийската организация не може да го изключи от БСП. „Това може да го направи само основната организация, в която членувам, но времето ще покаже как ще се развият събитията”, заяви проф. Близнашки.

 

Редактор: Рени Нешкова

Влезте, за да коментирате