Бръснати глави щурмуваха университета (видео)

Неделя, 27 Октомври 2013 13:35 Публикувана в У нас Прочетена 1254 пъти

Контрапротестиращи опитаха да пробият окупацията на СУ и счупиха загражденията на универститета. Окупаторите на свой ред извикаха полиция, която обаче не се намеси, съобщи бТВ. Сред хората, опитали да прекратят окупацията, имаше редовни участници в т.нар. протести в подкрепа на правителството, момчета с бръснати глави и членове на младежкото БСП, водени от депутата от БСП Борис Цветков

Мотивите им бяха, че СУ е храм на знанието и окупаторите пречат на нормалното функциониране на ВУЗ-а. Малко след 12,30 ч ситуацията се успокои, но недоволните от окупацията останаха в двора на Ректората, а окупаторите - вътре в сградата
"Провокатори нахлуха в двора на Ректората, агресивни са, идвайте на помощ", написаха студентите във фейсбук страницата си "Ранобудните студенти". На видео, разпространено в Youtube, бе заснет щурмът на контрапротестиращите. Те нахлули с викове "К*рви на Бойко" и "Университетът не е затвор". 


По-рано в социалната мрежа се появи група, озаглавена "Вън търговците от храма", в която членуваха около 30 души. Там пишеше, че в 11 ч ще се състои контрапротест срещу окупацията."Бяхме лишени от правото си да учим. Ние и нашите семейства търпим лишения, за да си плащаме редовно студентските такси и да посещаваме лекции. Търговците влязоха и окупираха храма. Ние, студентите, сме символ на свободния дух, така както Университетът е символ на мястото, в което свободно могат да се дебатират всякакви идеи. Днес Университетът е окован във вериги", пише в описанието на групата.

 

Днес в двора на Ректората се очаква да се проведе среща с Христо Мутафчиев, председател на Съюза на българските артисти.

 

Видеото може да видите тук:

http://www.youtube.com/watch?v=gFNhc-WSohQ&feature=share

 

 

Редактор: Светломира Димитрова.

Последно променена в Понеделник, 28 Октомври 2013 11:21
Влезте, за да коментирате