Нови висши училища се присъединиха към Софийския. Окупантите започнаха акция "Окупирай и учи"

Понеделник, 28 Октомври 2013 15:10 Публикувана в У нас Прочетена 778 пъти

След Софийския, Великотърновския, Нов български, НАТФИЗ и Техническият университет в София е окупиран, съобщи сайтът noresharski.com, като се позова на Фейсбук страницата „Ранобудните студенти“.„Както научаваме, в Техническия университет също е започнала окупация. Чакаме повече подробности и стискаме палци на колегите!“, пишат те. студенти от Медицинския университет са пристигнали да подкрепят колегите си от Алма Матер. „Бяха посрещнати с ръкопляскания и те започнаха да скандират „Оставка“, пише сайтът. Блогърът Иво Божков предава он лайн от  улиците край Софийския университет. Той пусна снимка, на която се вижда как студенти от Художествената академия също „украсяват оградата на висшето училище. Утре студентите ще окупират и Биологическия факултут на СУ „Св. Климент Охридски“.

Ул. „Климент Охридски“ е затворена за движение. Това е задната улица, където е един от входовете към двора на Ректората. Софийския университет продължават да се тълпят хора, подкрепящи окупантите. Гражданите не са допуснати до двора на Ректората и стоят пред оградата. Сред събралите се има и преподаватели, които също подкрепят окупацията. Събралите се очакват решението на Академичния съвет.


„За да не ни набеждават напразно, че не искаме да ходим на изпити и ни мързи да учим, известяваме всички зажаднели за наука колеги, че в ауд. 252 тече акцията "Окупирай и учи". Тоест всички можем да идем и да четем по конституционно право, ИБДП или каквото друго ви поревне“, пишат на страницата си студентите окупанти.

Последно променена в Понеделник, 28 Октомври 2013 15:18
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате