Бареков давал пари на рокери, за да го подкрепят

Понеделник, 28 Октомври 2013 22:40 Публикувана в У нас Прочетена 870 пъти

"Да, имахме предложение да се включим в тази инициатива. От нас се искаше да дойдем до центъра на града с моторите си, по времето на шоуто на Бареков". Така отговориха рокери за ширещите се слухове в Пловдив, че хора от екипа на Николай Бареков са им предлагали парични суми, за да се включат в инициативата на бившия тв водещ. Рокерите имали договор с общината. 
По този проект за намаляване на данъците на моторите в Пловдив с до 50 % работим съвместно с Общината още от началото на годината и се надяваме, че решението ще бъде вкарано и прието от Общинския съвет на града. Това заявиха представители на рокерското братство пред Plovdiv24.bg.

Стотици таксита, линейки от Спешна помощ и рокери блокираха днес възлови кръстовища и булеварди под тепетата. Протестът бе с едно искане – оставката на градоначалника. „Варнeнският Киро си отиде, Мамин Ваньо е наред!“.

 

„Тотев, питай майка си дали да си подадеш оставката!“ – с тези лозунги пловдивчани подканиха управника си да освободи поста, окупирайки входа на хотела му „Империал“, който е най-големият в града. Той е един от двата обекта на семейство Тотеви, построени от „Главболгарстрой“. 


Обминенията на Бареков: Фирмата е била ангажирана от майката Роза Тотeва, представляваща фамилията, за превръщане на бившия филиал на Пловдивския университет в луксозен хотел, както и за строеж на семейна къща. След тази поръчка „Главболгарстрой“ получава работа по още договори от градоначалника за над 4 млн. лв., като в същото време семейство Тотеви й дължат 1 млн. лв., които фирмата явно няма причини да си търси. 


Докато се събираха протестиращите пред „Империал“, Тотев излезе от паркинга с луксозния си автомобил, мина покрай хората, но дори не спря да разговаря с тях. Разбра се, че вчера той и представители на ГЕРБ са привиквали таксиджиите, като са им оказали натиск да се откажат от протеста. „Съжалявам, че причиняваме на пловдивчани неудобство с блокадите, но ситуацията изисква да се действа по-радикално. не е нормално данъците да са прекалено големи, още повече, че не става дума за целогодишна употреба".

Редактор: Свитломира Димитрова

Последно променена в Понеделник, 28 Октомври 2013 23:00
Влезте, за да коментирате