Над 400 преподаватели подкрепят окупацията, днес се присъединява УНСС

Вторник, 29 Октомври 2013 08:09 Публикувана в У нас Прочетена 981 пъти

Над 400 преподаватели вече са подкрепили студентската окупация на университетите, съобщи по БНТ проф. Калин Янакиев. Той каза, че въпреки решението на Академичния съвет протестите се разширяват. Днес към СУ , ВТУ, НБУ, НАТФИЗ ще се присъедини и УНСС.

Остър спор се разгоря в сутрешния блок на националната телевизия между него и депутата от БСП Борис Цветков за правото на студентите да окупират сградите на университетите. Цветков отрече да е предвождал щурмоваците, които в неделя се опитаха да проникнат в сградата на Софийския университет. Той бил там като народен представител от района. Янакиев обаче каза, че депутатът е бил начело и му предложи да се откаже от имунитета си, ако записите покажат, че е предвождал щурма и е удрял по вратата.

Последно променена в Вторник, 29 Октомври 2013 08:59
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате