Правителството пада по Нова година

Вторник, 29 Октомври 2013 16:07 Публикувана в У нас Прочетена 3100 пъти

Правителството ще падне най-късно по Нова година, съобщи източник на Свободен народ он лайн. Целта на кабинета  „Орешарски” сега е да приеме ударно бюджета и да вземе заемите, заложени в него. Едва тогава премиерът може да въздъхне с чувство на добре изпълнена задача. 4.4 млрд. плюс един милиард, който мнозинството гласува през лятото, е хубавичка сума, която управляващите имат намерение да „усвоят”. Очаква се зимата да бъде тежка и Видовден за политиката на кабинета ще настъпи точно тогава. Този сценарий вече е познат от гладната "Луканова" и "Виденова" зима. Студентската окупация обаче малко рано подгря събитията.

Те вече заложиха средствата в пера, от които ще придърпват парите. Един хубав пример – 100 милиона са предназначени за квалификация и преквалификация. Това само по себе си е добра инвестиция, ако отиде по предназначение. Съвсем очаквано е това да стане формално от фирми на „свои”, а работниците пак да си останат неквалифицирани. С цели три милиарда е повишен бюджетът на Министерството на труда и социалната политика. 500 милиона са предвидени за новото Министерство на инвестиционното проектиране, което все още не работи.

 

Управляващите орязаха бюджета на „неприятелските” ведомства – президентството, националния омбудсман, МВР, МО. В замяна на това повишиха бюджета на ДАНС, в която работят изцяло „свои хора” от бившите тайни служби. Любимите на Орешарски „буфери” са заложени в още области, като например в  общините, които на практика ще разполагат само с 80% от бюджетите си. Намалени са и средствата на болниците, които и без това се задъхват. Публичната инвестиционна програма "Растеж и устойчиво развитие на регионите", ще глътне цели 500 млн. лева. 


За края на ноември се предвиждат и големи протести, които ще прераснат във всенароден бунт. ГЕРБ отсега стяга редиците. Бившият вътрешен министър Цветан §ветанов, чийто избирателен район е Велико Търново, още от Деня на независимостта е започнал да мобилизира партийците. Не е известно дали е наясно с плана на мнозинството.


В страната вече се стяга истинска армия със стройна структура от десетници и стотници, ролята на които ще изпълняват добре организирани криминални и полукриминални елементи. 

 

Как правителството ще похарчи парите ни четете тук/

http://svobodennarod.com/bulgaria/3344-kak-kabinetat-oresharski-shte-poharchi-parite-ni.html

 

Последно променена в Четвъртък, 31 Октомври 2013 23:01
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

1 коментар

  • Връзка на коментара Петър Вторник, 29 Октомври 2013 19:25 публикуван от Петър

    Само не разбрах, как успяхте да сътворите толкова много глупости в толкова малко на брой изречения!
    За ваша информация, заемите в голямата си част са за рефинансиране на съществуващи такива, които са с различен падеж през 2014!!!!Не разбирам само, защо смятате, че само прости хора има в тази държава!
    Успех с начинанието ви пожелавам, просто ви трябва повече четене и упражнения!~

Влезте, за да коментирате