Десетки се отзоваха на молбата на студентите за помощ

Вторник, 29 Октомври 2013 18:45 Публикувана в У нас Прочетена 707 пъти
Десетки се отзоваха на молбата на студентите за помощ Източник: Дир.бг

Във Facebook страницата на "Ранобудните студенти" днес се появи съобщение от тях, в което поискаха помощ.Десетки хора се отзоваха на призива на студентите, окупирали Ректората на Софийския университет "Св. Климент Охридски", и им носят храна, напитки, санитарни принадлежности и дори печки за отопление.

"Мили хора, след решението на Академическия съвет окупаторите се увеличиха и ни свършиха всичките жизненоважни провизии. Имаме спешна нужда от вода, хляб, плодове (без ябълки, от тях имаме около един ТИР), месни и млечни продукти, както и всякакви безалкохолни напитки. Имаме нужда и от санитарни продукти от първа нужда: тоал. хартия, четки, пасти за зъби", пише в него.

 

След това към Ректората започнаха да пристигат граждани с торби с храна и провизии. Младежи дойдоха дори с пазарска количка, пълна с тоалетна хартия.  Съобразителен мъж пита на входа от какви лекарства имат нужда студентите, за да им донесе. Протестиращите вече имат и печки, тип "духалки", за да се топлят, ако паднат температурите.

 

Последно променена в Четвъртък, 31 Октомври 2013 06:47
Влезте, за да коментирате