Масова подкрепа на Ранобудните студенти. Как живеят те (видео)

Сряда, 30 Октомври 2013 07:18 Публикувана в У нас Прочетена 986 пъти

В седмия ден от началото на студентската окупация протестите станаха още по-масови. „Ранобудните студенти” от Софийския университет вече имат подкрепата на много техни колеги от висши училища в София, Пловдив, Благоевград и Велико Търново. Присъединиха се и студенти от Мюнхен, ЛондонЦюрих и други европейски градове. Снощи журналистически екипи бяха  допуснати в сградата на „Алма матер”. Отвън останаха камерите на ТВ7 и атакистката Алфа.

Хиляди протестиращите срещу кабинета „Орешарски” подкрепиха студентската окупация. Малко след 18 часа те блокираха движението пред Ректората. Студентите излязоха от сградата и се вляха в шествието. То премина пред Министерския съвет, покрай НАТФИЗ и Университета за архитектура, „Орлов мост” и завърши отново при Ректората.     

 

Днес представители на университетите, подкрепящи окупацията, са поканени в Ректората на Софийския университет, за да обсъдят съвместните си действия. Исканията остават същите - оставка на правителството и нови избори.  


Окупацията на Ректората продължи и тази нощ в централната сграда на Софийския университет спаха близо 300 души. Те се барикадираха в 272-ра аудитория. 


Видео можете да проследите тук:
http://vbox7.com/play:2c91753be8

 

Редактор: Светломира Димитрова.

Последно променена в Сряда, 30 Октомври 2013 07:27
Влезте, за да коментирате