Студенти от НАТФИЗ стреснаха полицията със спектакъла "Оставка"

Четвъртък, 31 Октомври 2013 09:10 Публикувана в У нас Прочетена 1054 пъти
Студенти от НАТФИЗ стреснаха полицията със спектакъла "Оставка" Снимка: NOрешарски

В истинско представление превърнаха протестиращите студенти флашмоб в 8.30 ч тази сутрин на столичната улица "Раковски", недалеч от окупирания НАТФИЗ. В тях се врязаха маскирани провокатори, които полицаи незабавно се втурнаха да задържат. Оказа се, че това е част от спектакъла на студентите окупанти.

Те разиграха бой помежду си, след което "противниците" се прегърнаха. Клоуни раздаваха на случайните зрители, които аплодираха, балони с посланието "Когато смешник забавлява народа, това е комедия. Когато смешник води народа, това е трагедия".

 

Накрая студентите легнаха на уличното платно и изписаха с телата си "Оставка".  Те отказали да застанат пред камерите, защото клоуните никога не говорят, съобщи БНТ.

 

Движението бе предварително спряно за около 15 минути. Сред зрителите бяха и слезлите от блокиран тролей пътници, за да се насладят на спектакъла. Стана ясно, че окупантите репетират нощем представленията, които изнасят сутрин на улицата.

Последно променена в Четвъртък, 31 Октомври 2013 09:51
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате