Окупанти: Подслушват ни

Четвъртък, 31 Октомври 2013 09:58 Публикувана в У нас Прочетена 785 пъти

Телефоните ни се подслушват, нямаме съмнение, това се знае се всеки. Знаците са много странно пращене, необичайни сигнали, които се чуват по време на разговор. Може да има и хора от ДАНС сред нас, това няма как да го знаем, заявиха пред bTV двама от студентите окупанти на Софийския университет - Борис Рангелов и Кирил Чуканов. Те намекнаха също, че не е изключено да има „сътрудничество между службите и част от печатните издания, всички знаем кой е собственикът им", като по този начин да изтичат част от телефонните им разговори в пресата.

Протестиращите младежи казаха, че имат каса, средствата в която били събрани от тях самите. Парите се използвали за канцеларски материали. плакати, печатарска дейност. 


Ректорите на няколко от засегнатите от окупацията университети застанаха „от другата страна на барикадата". Пред bTV те отново изразиха мнението, че малцинство от няколко десетки студенти пречи на правото на хиляди други да ходят на лекции и да „създават наука". Проф. Стати Статев, ректор на УНСС, отрече да отправял призива „Като не ви харесва в България, емигрирайте!". Той обясни, че думите му са били извадени от контекста - диалог, който той провел с 28-те студенти окупатори. Статев изказа възхищение от проведена в сряда среща с премиера и няколко министри, от която станало ясно, че всеки университет ще има по-голям бюджет от предходната година.


Ректорът на НАТФИЗ проф. Любомир Халачев подчерта, че протестиращите студенти нарушават правилника на учебните заведения. Той обаче не искал да упражни правото си в случая и да „отстрани" нарушителите, а да ги убеди, че не са прави в действията си.


„В Пловдивския университет протестът протича по цивилизован начин. Студентите получиха аудитория, където да изразяват позициите си. Вчера за 10 минути са блокирали кръстовище, така че смятам, че постепенно ще излязат навън да протестират", обобщи ситуацията в областния град проф.Запрян Козлуджов, ректор на ПУ "Паисий Хилендарски".

 

Редактор: Светломира Димитрова.

Последно променена в Четвъртък, 31 Октомври 2013 10:06
Влезте, за да коментирате