В Деня на народните будители окупантите призоваха за общонационална стачка

Петък, 01 Ноември 2013 12:16 Публикувана в У нас Прочетена 737 пъти
В Деня на народните будители окупантите призоваха за общонационална стачка Снимка: NOрешарски.


Призоваваме всички институции към общонационална стачка, заяви студентка на шествието „Събудете се” срещу правителството, за което се събраха стотици граждани и студенти пред Софийския университет.Организатори са "Ранобудните студенти", които на 25 октомври вечерта окупираха Ректората с искане за оставка на 42-то Народно събрание и за предсрочни избори.

Преподаватели опънаха голям транспарант с надпис “Университетските преподаватели призовават “Събудете се!” на стълбите пред централния вход на СУ."Досега университетът функционираше нормално и ние, преподавателите, сме гарант, че това ще продължи да е така", единодушни са преподавателите. Александър Кьосев коментира, че този протест е политически, доколкото политиката се свързва с морала. 


Студентите от НАТФИЗ, хванати за ръце, се сляха с протестиращите пред Ректората. Дойдоха и студенти от Медицинския университет, облечени в бели престилки, а присъстващите силно ги аплодираха. Тук бяха и протестиращи от УНСС.

Към 12 ч шествието се насочи към Народната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий". То премина около нея, Националната художествена академия,  храма "Св. Александър Невски", за да достигне до Народното събрание.


Няколко часа преди това автобуси от Перник, Враца, Трън и други градове пристигнаха за контрапротест на поддръжниците на кабинета „Орешарски" при площад "Александър Невски". 

 

 

Последно променена в Петък, 01 Ноември 2013 12:23
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате